25 t/m 29 maart 2019

Your Message Money

Jongeren discussiëren met elkaar over hun dagelijkse uitgaven.

Jongeren praten weinig met elkaar over geld

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse jongeren weinig met andere jongeren praten over hun financiële situatie. TeamAlert wil dit veranderen en gaat de uitdaging aan om jongeren te mobiliseren en bewust te maken van hun eigen gedrag rondom geld.

Project  Your Message:

Tijdens een uitvoering van het project ‘Your Message’ gaan onze peer-educators met ongeveer 90 leerlingen in gesprek over keuzes maken in dagelijkse uitgaven. Dit project vergroot de kennis omtrent geldzaken en geeft de leerlingen inzicht in hun eigen manier van omgaan met geld.

Resultaat

Als resultaat presenteren de leerlingen hun tips voor leeftijdsgenoten in de vorm van een poster. TeamAlert verzorgt de uitvoering van A tot Z. Wij voeren dit uit in overeenstemming met de school, brengen zelf al het materiaal mee en zorgen voor een goede evaluatie.

Meer informatie:

Tijdens Your Message gaan de leerlingen aan de slag met hun kennis en houding ten opzichte van hun dagelijkse uitgaven. Vier enthousiaste en getrainde jongeren (peer-educators) gaan in de klas met de leerlingen het gesprek aan en verlagen hiermee de drempel om ervaringen te delen over geldzaken. 

Interactieve quiz

Een lesuur start met een interactieve quiz die de leerlingen laat kennismaken met de vier verschillende mentaliteitstypes van jongeren in Nederland: de levensgenieter, de regelaar, de toekomstplanner en de trendsetter. 

Begrotingsspel

Daarna gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met een begrotingsspel. Hoe verdeel je eigenlijk je geld per maand? Hoe ga je om met onverwachte situaties? Dit spel leert de leerlingen inzicht te krijgen in dagelijkse uitgaven en welk effect dit kan hebben op langere termijn. 

Maken van een poster

In het laatste deel van het project brengen we de jongeren met hetzelfde type bij elkaar en laten hen discussiëren over valkuilen en sterke kanten. De jongeren bedenken tips voor hun leeftijdsgenoten en maken een poster om op te hangen in de school.  

Mogelijkheden

Bij Your Message kunnen per dag minimaal twee en maximaal drie klassen van 30 leerlingen meedoen. Het project richt zich op de bovenbouw (15+) en kan aangepast worden aan het lesrooster van de school. Standaard duurt het project per klas 90 minuten. De docent is aanwezig en heeft een faciliterende rol.  Heeft u interesse in dit project? Stuur dan een mailtje naar Lisette via lisette@teamalert.nl, of bel naar 030-2232893. Het inplannen gebeurt op basis van beschikbaarheid en subsidiemogelijkheden.

Details
Waar:
Op school
Voor wie:
MBO
VO
Type activiteit:
gastles
lesmateriaal
zelf doen
Voorbereiding:
Geen
Kosten:
€ 2.650,- voor 3 klassen van ± 30 leerlingen (neem contact op voor financieringsmogelijkheden)
Wanneer:
Op ieder moment
Leuke activiteit?
Deze activiteit wordt aangeboden door:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.