Studio Week van het geld

Over enkele weken is het zover, de 10e editie van de Week van het geld vindt plaats van 22 t/m 26 maart. In onze eigen Studio Week van het geld worden allerlei activiteiten georganiseerd om kinderen en jongeren goed te leren omgaan met geld.

Binnenkort vind je op deze pagina een volledig overzicht van het programma met tijden en omschrijving. Tot die tijd delen we alvast een aantal mooie programma onderdelen met jullie.

Opening van de 10e Week van het geld

Op maandagochtend 22 maart wordt de 10e Week van het geld officieel geopend.

Dagelijks Week van het geld journaal (voor het basisonderwijs)

Kijk in de Week van het geld iedere ochtend om 9 uur het Week van het geld journaal met de hele klas! Er is van alles te zien in het journaal, waaronder het spannende verhaal van 5 kinderen die op zoek gaan naar een onbekende schat! Je wilt geen aflevering missen. Maandag beginnen we iets later, want eerst wordt de Week van het geld officieel geopend.

Kinderpersconferentie met minister van Financiën Hoekstra en Dylan Haegens (voor het basisonderwijs)

Op donderdagochtend 25 maart staat de jaarlijkse Kinderpersconferentie gepland. Deze keer met als special guest Dylan Haegens. Kijk met de klas en stel online een geldvraag!

Geldlessenproeverij (voor het vo en het mbo)

Met de geldlessenproeverij willen we docenten in het vo en het mbo op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de diversiteit aan lesprogramma’s en projecten rondom financiële educatie. We hebben al meer dan 10 geldlessenproeverijen voor jullie in ons programma staan. Deze geldlessenproeverijen zijn op ieder moment in de Week van het geld te zien. In 15 minuten leert je klas meer over omgaan met geld.

Bijna 18? vijf dingen die je moet regelen (voor het mbo)

Een talkshow met alles wat je moet weten en wat je moet regelen wanneer je 18 wordt.

Wegwijzer gemeenten: jongeren en schulden (voor en door gemeenten)

We presenteren en lanceren in deze talkshow een wegwijzer vol best practices om te helpen bij de vertaling van beleid naar activiteit.
Jongeren staan hierin centraal.


Tot snel in Studio Week van het geld!

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.