Stichting BKR

Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) maakt zich iedere dag hard voor het financiële welzijn van 17 miljoen Nederlanders. Dit doen we door het voorkomen van problematische schulden, door te ondersteunen bij fraudepreventie en door het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening.

Dit is wat we doen

We brengen de leningen en betalingsachterstanden van alle Nederlanders in kaart. Vraag je ergens een lening aan? Dan vraagt een kredietverstrekker ons om de gegevens die we van je hebben. Die zijn belangrijk voor een kredietverstrekker om te bepalen of een lening bij je past. Onze zakelijke klanten ondersteunen we ook bij het voorkomen van fraude en het beperken van financiële risico’s. Zij kunnen bij ons bijvoorbeeld checken of een identiteitsdocument geldig is of dat iemand te maken heeft gehad met een faillissement. Daarnaast helpen we gemeenten bij het op tijd signaleren van schulden van hun inwoners. 

De Week van het geld sluit naadloos aan bij onze missie: het bevorderen van het financieel welzijn van alle Nederlanders.

Naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.