Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Voor de pers

Op zoek naar een specifiek bericht? Maak gebruik van de zoekfunctie of neem contact op met één van onze woordvoerders via pers@wijzeringeldzaken.nl of bel 06 - 11 22  87 20.

Laatste persberichten

Arnhem gaststad Week van het geld 2024

19 januari 2024
Van 11 t/m 15 maart vindt de 13e editie plaats van de Week van het geld. Tientallen gemeenten en duizenden scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo zetten zich tijdens deze landelijke themaweek in om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. De gemeente Arnhem is dit jaar Week van het geld gaststad, wat betekent dat onder meer de opening en vele andere activiteiten hier plaats zullen vinden.

Veel kinderen worden verleid tot aanschaf ‘wannahaves’ door advertenties op smartphone

27 maart 2023
Ruim 80% van de ondervraagde kinderen geeft aan dat ze het moeilijk vinden om die verleiding te weerstaan. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Wijzer in geldzaken bij de start van de Week van het geld met als thema ‘Bedwing de bling’. De week wordt geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Ze doet dit samen met Sigrid Kaag, minister van Financiën en Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht.

Week van het geld 2023 geopend door Koningin Máxima

27 maart 2023
Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, heeft vanochtend in de Jaarbeurs in Utrecht de 12e editie van de Week van het geld geopend. Ze deed dit samen met minister van Financiën, Sigrid Kaag. Medewerkers uit de financiële sector geven de hele week gastlessen over geldzaken op basis- en mbo-scholen. Het thema dit jaar is ‘Bedwing de bling’.
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.