Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Gemeenten

Is jouw gemeente ook actief met jongeren en geldzaken bezig? Onderschrijft jouw gemeente het belang van financiële educatie als preventietool? Organiseer een lokale Week van het geld!

Jongeren en geldzaken

Gemeenten spelen een essentiële rol als het gaat om de aanpak van armoede en schulden en het voorkomen van schulden bij de jongere generatie. Zij weten bij uitstek wat er bij hun jongeren speelt en wat er nodig is. Door samenwerking aan te gaan met gemeenten bereiken we jongeren niet alleen via school en sluit de Week van het geld goed aan op de lokale initiatieven rondom armoede- en schuldpreventie.

Lokale Week van het geld

Steeds meer gemeenten in Nederland organiseren tijdens de Week van het geld op lokaal niveau een eigen programma. Dit doen zij in samenwerking met zowel landelijke als lokale keten/maatschappelijke partners. Een lokale samenwerking in het kader van de Week van het geld bestaat vaak uit de gemeente en meerdere lokale vertegenwoordigers van financiële en sociaal-maatschappelijke partijen zoals: banken, verzekeraars, organisaties / instanties voor budgetvoorlichting, schuldpreventie, onderwijsinstellingen et cetera. Hoe zo’n lokaal programma eruit ziet is aan jullie. Voor inspiratie kunnen wij jullie in contact brengen met andere gemeenten met een lokale Week van het geld. In aanloop naar de Week van het geld stellen we toolkit met communicatiemateriaal beschikbaar.

Welke scholen doen al mee?

Benieuwd welke scholen in jouw gemeente al aandacht besteden aan financiële vaardigheden en mee hebben gedaan met de Week van het geld? Wij sturen onze communicatie naar alle scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. Na afloop van de Week van het geld kunnen we inzage geven welke scholen in jouw gemeente bijvoorbeeld gastlessen hebben aangevraagd, of de themapakketten hebben besteld. Neem contact met ons op voor een overzicht.

De volgende gemeenten organiseerden in 2024 een lokale Week van het geld:

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.