Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Week van het geld: Zo doe je thuis als ouder mee!

Op veler verzoek zijn er dit jaar een aantal leuke en educatieve opdrachten voor ouders beschikbaar gesteld. Zo kan jij thuis aan de slag kunt met de Week van het geld! 

Hieronder vind je voor de jongste kinderen een memoryspel en 4 korte geldlessen. De geldlessen bestaan uit een explainervideo en leuke opdrachten. Liever creatief aan de slag? Ga dan naar de creatieve opdrachten en download de kijkdoosknipbladen of (reken)kleurplaten. 

Geld Memory - voor 4 t/m 6 jaar

In deze korte PowerPoint leren de jongste kinderen hoe geld, in de vorm van muntjes en briefjes, eruitziet. Daarna kun je samen met je kind het spel Geld Memory spelen: wie weet de meeste setjes muntjes en/of briefjes bij elkaar te vinden?

Tip: het spel werkt alleen in de presentatiemodus van PowerPoint. Klik op de memorykaartjes om de kaartjes om te draaien. Heb je twee verschillende kaartjes? Klik dan opnieuw op de kaartjes om ze weer om te draaien. Heb je een setje gevonden? Klik dan op +1 punt bij jouw team en je mag nu weer twee kaartjes omdraaien. Ga zo door tot alle setjes muntjes en briefjes zijn gevonden. Veel plezier!

Download Geld Memory

Geldles over geldcriminaliteit - voor 9 jaar en ouder

In deze geldles over geldcriminaliteit leren kinderen meer over de gewiekste trucjes van geldcriminalen, zoals: phishing, whaling, nepwebwinkels en geldezels. Ook krijgen kinderen tips hoe deze trucjes te herkennen en doorzien. Zo leren kinderen hoe ze geldcriminelen de baas kunnen blijven.

Tip: Bekijk met je kind bovenstaande explainervideo. Bespreek de geldvragen op het einde van de video. Download vervolgens het werkblad via onderstaande knop, voor een educatieve puzzel over geldcriminelen.

Download opdracht

Alles over influencers - voor 7 jaar en ouder

In deze geldles over influencers leren kinderen meer over wat influencers zijn en dat ze soms ook reclame maken in hun video's of social posts. Ook krijgen kinderen tips hoe je de reclames van influencers kunt herkennen. Zo leren kinderen hoe ze influencers de baas kunnen blijven.

Tip: Bekijk met je kind bovenstaande explainervideo. Bespreek de geldvragen op het einde van de video. Download vervolgens het werkblad via onderstaande knop, voor enkele educatieve opdrachten over influencers.

Download opdrachten

Alles over in-game aankopen - voor 9 jaar en ouder

In deze geldles over in-game aankopen leren kinderen meer over wat in-game aankopen zijn en dat gratis games zelden écht gratis zijn. Ook krijgen kinderen tips over hoe lootboxen werken en hoe je hier verstandie keuzes mee kunt maken. Zo leren kinderen hoe ze in-game aankopen de baas kunnen blijven.

Tip: Bekijk met je kind bovenstaande explainervideo. Bespreek de geldvragen op het einde van de video. Download vervolgens het werkblad via onderstaande knop, voor enkele educatieve opdrachten over in-game aankopen.

Download opdrachten

Alles over reclame - voor 7 jaar en ouder

In deze geldles over reclame leren kinderen meer over wat het doel van reclame is, waar je reclame kunt tegenkomen en hoe je product placement kunt herkennen. Ook krijgen kinderen tips over hoe cookies werken en waarom je die wel of niet moet accepteren. Zo leren kinderen hoe ze reclames de baas kunnen blijven.

Tip: Bekijk met je kind bovenstaande explainervideo. Bespreek de geldvragen op het einde van de video. Download vervolgens het werkblad via onderstaande knop, voor enkele educatieve opdrachten over reclame.

Download opdrachten

Creatief aan de slag voor alle leeftijden

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.