Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Toegankelijkheid

Wijzer in geldzaken streeft ernaar om de eigen online informatie en dienstverlening toegankelijk te maken, overeenkomstig het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid (WCAG 2.1). Wijzer in geldzaken heeft de eerste maatregelen genomen om hier aan te voldoen en werkt continu aan een toegankelijke website. 

Bekijk de toegankelijkheidsverklaring van Week van het geld in het landelijke register.

Vragen of klachten?

Ervaart u de website van Week van het geld (op onderdelen) als minder toegankelijk? Of heeft u tips of opmerkingen over toegankelijkheid? Geeft u ons dit dan alstublieft door via het contactformulier van Wijzer in geldzaken.

Minder toegankelijke onderdelen

Op verschillende onderdelen voldoet onze website nog niet aan de digitale toegankelijkheidseisen (WCAG 2.1). Wijzer in geldzaken werkt hier aan en maakt in de tussentijd gebruik van de meest toegankelijke oplossingen. Dit geldt onder andere voor:

  • PDF bestanden. Er worden zeer hoge eisen gesteld aan PDF bestanden. Wijzer in geldzaken maakt echter vaak gebruik van PDF bestanden van derden. De toegankelijkheid kan hierdoor niet altijd gegarandeerd worden. Wijzer in geldzaken hanteert wel basiseisen aan de PDF bestanden om een minimaal toegankelijkheidsniveau te kunnen bieden.
  • Video’s. Video’s dienen te worden voorzien van een apart audiospoor, ondertiteling en mogelijkheid tot downloaden. Wijzer in geldzaken maakt momenteel gebruik van YouTube voor het hosten van haar video’s. Via YouTube wordt een apart audiospoor en mogelijkheid tot downloaden niet ondersteunt, zodoende wordt momenteel niet aan deze eisen worden voldoen. Wijzer in geldzaken werkt aan een ander videoplatform om aan de toegankelijkheidseisen te kunnen voldoen. Nieuwe video’s worden geproduceerd aan de hand van deze eisen. Wijzer in geldzaken maakt ook geregeld gebruik van video’s van derden. De toegankelijkheid kan hier niet altijd worden gegarandeerd.
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.