Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Over deze week

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. 

Bedwing de bling

Dit jaar stond de Week van het geld in het thema van 'Bedwing de bling'. Tijdens de jaarlijkse Week van het geld willen we jongeren leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Want wat lonkt en blinkt er een hoop. ‘Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan.

Is verleiding dan iets nieuws? Zeker niet. Het is zo oud als de weg naar Rome. Op de Oudhollandse tegeltjes vind je hier ook allerlei wijsheden over (‘Wie het kleine niet eert…’). Met ‘Bedwing de bling’ steken we deze tegelwijsheden in een nieuw jasje. Want het is prima om soms aan een verleiding toe te geven, zolang je maar weet wanneer je de bling moet bedwingen om niet in financiële problemen te komen. 

Tijdens de Week van het geld, maar ook op andere momenten, kun je met lesmateriaal en activiteiten aandacht besteden in de klas aan leren omgaan met geld.

Deelnemende partijen

Verschillende organisaties doen actief mee aan de Week van het geld. Benieuwd naar welke organisaties allemaal mee hebben gedaan? Bekijk het overzicht van alle deelnemende partijen.

Lokale Week van het geld

Gemeenten kunnen actief deelnemen door een lokale Week van het geld te organiseren. Bekijk welke gemeenten actief mee hebben gedaan en neem voor meer informatie contact op met Oscar de Grave, projectleider Week van het geld.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.