Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Dubbele gongslag opent Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2017

maandag, 23 januari 2017

Hare Majesteit Koningin Máxima opent dinsdagochtend 24 januari de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2017 met een officiële gongslag. Dat doet zij in het gezelschap van minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de Jaarbeurs in Utrecht. Wijzer in geldzaken is van 24 tot en met 28 januari a.s. met een stand (Hal 9, stand A050) aanwezig op de grootste vakbeurs voor onderwijsprofessionals, om leren omgaan met geld in het basis- en voortgezet onderwijs onder de aandacht te brengen.

Eerste gongslag om 9.00u door tweede klassers op Beursplein 5

Om de verbinding tussen de financiële wereld en de wereld van het onderwijs zichtbaar te maken, opent klas TH2B van CSG Willem de Zwijger uit Schoonhoven eerder op dinsdagochtend de Amsterdamse handelsbeurs met eveneens een slag op de gong. Na deze gongceremonie reist een afvaardiging van de klas naar de onderwijsbeurs in Utrecht. Daar volgt op de stand van Wijzer in geldzaken een gesprek met Koningin Máxima en minister Bussemaker. 

Bevorderen verantwoord financieel gedrag in het basis- en voortgezet onderwijs

De belangrijkste missie van Wijzer in geldzaken is het bevorderen van verantwoord financieel gedrag. Het platform streeft naar een vaste plek voor financiële vaardigheden in het schoolcurriculum. Door het aanleren van gezond financieel gedrag op jonge leeftijd, zullen kinderen in de toekomst beter voorbereid zijn om financieel op eigen benen te staan. Op de stand van Wijzer in geldzaken kunnen docenten gratis lesmateriaal bestellen en worden scholen tevens geadviseerd over de geïntegreerde aanpak om met behulp van financiële educatie in het voortgezet onderwijs de schuldenproblematiek onder jongeren in Nederland tegen te gaan.  

Noot voor de redactie:

Meer informatie over dit bericht via:
06 - 11 22  87 20
pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld

Over Week van het geld
De Week van het geld is een project van Wijzer in geldzaken. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. Voor meer informatie: www.wijzeringeldzaken.nl

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.