Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Arnhem gaststad Week van het geld 2024

vrijdag, 19 januari 2024

Van 11 t/m 15 maart vindt de 13e editie plaats van de Week van het geld. Tientallen gemeenten en duizenden scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo zetten zich tijdens deze landelijke themaweek in om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. De gemeente Arnhem is dit jaar Week van het geld gaststad, wat betekent dat onder meer de opening en vele andere activiteiten hier plaats zullen vinden.

Het thema van de Week van het geld 2024 is ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS? en staat in het teken van de vraag hoe kinderen en jongeren een ware ‘baas’ kunnen worden over hun eigen financiën. Voor het basisonderwijs richt de week zich op onderwerpen als reclame, influencers, de waarde van geld, in-game aankopen en verzekeren. In de materialen voor het voortgezet onderwijs en mbo komen zaken aan bod als: crypto, geldezels, achteraf betalen, phishing en pensioen. Zo sluiten de materialen goed aan bij de belevingswereld van de leerlingen. Docenten die met hun klas deel willen nemen aan de Week van het geld kunnen voor lesmateriaal en het gastlessenaanbod alvast kijken op www.weekvanhetgeld.nl

Arnhemse aanpak

De gemeente doet al jaren actief mee aan de Week van het geld. Wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks: “Op jonge leeftijd leren een relaxt gesprek over geld te hebben maakt het op latere leeftijd misschien wel makkelijker om hulp te vragen als dat nodig is. Dat is heel belangrijk. Want geld, of het gebrek eraan, kan enorm veel invloed hebben. Geldzorgen kunnen je leven overnemen, van je werk tot je relatie en zelfs je gezondheid. Weten hoe je over geld en geldzorgen kunt praten kan in de toekomst voorkomen dat problemen zich verder opstapelen. Zo wordt je geld niet de baas over jou!”

Over de Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op hun financiële redzaamheid in de toekomst en de financiële verantwoordelijkheid die zij krijgen als zij 18 jaar worden. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. 

-----------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie, interviews of beeldmateriaal contact op met:

Wijzer in geldzaken

Joost de Bree, tel 06 47408065
pers@wijzeringeldzaken.nl of wijzeringeldzaken.nl/pers

Over Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om Nederland financieel fitter te maken. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank, de Autoriteit Financiële Markten en Nibud. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. www.wijzeringeldzaken.nl

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.