Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Week van het geld 2020 afgelast na extra maatregelen COVID-19

donderdag, 12 maart 2020

De Week van het geld 2020, die stond gepland van 23 tot en met 27 maart, wordt afgelast. Dit meldt platform Wijzer in geldzaken, de organisatie achter de Week van het geld, na de aankondiging van aangescherpte kabinetsmaatregelen in verband met het coronavirus (COVID-19) eerder deze middag. Tijdens deze nationale projectweek voor het onderwijs stonden onder meer door het hele land 5.500 gastlessen en workshops over geldzaken gepland.

10e editie Week van het geld volgt op een later moment

Joost Smits, voorzitter van Wijzer in geldzaken: “Door de huidige omstandigheden en de extra genomen maatregelen, hebben we helaas moeten besluiten de week niet door te laten gaan. We zullen op een later moment bepalen wanneer de 10e Week van het geld alsnog gaat plaats vinden.” Met het besluit voor het afgelasten van de gehele Week van het geld, vervallen ook alle geplande evenementen die hieraan gekoppeld waren zoals het openingsevenement op maandagochtend 23 maart in de Kunsthal in Rotterdam.

Over de Week van het geld

Tijdens de Week van het geld worden er op scholen in heel Nederland activiteiten georganiseerd in het kader van leren omgaan met geld. Wijzer in geldzaken streeft naar structurele aandacht voor financiële vaardigheden in het onderwijscurriculum. Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken jaarlijks de Week van het geld. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform scholieren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst.

Noot voor de redactie:

Meer informatie over dit bericht via:
06 - 11 22  87 20
pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of twitter.com/wijzeringeld

Over Week van het geld
De Week van het geld is een project van Wijzer in geldzaken. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. Voor meer informatie: www.wijzeringeldzaken.nl

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.