Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

10e editie Week van het geld - 22 t/m 26 maart

dinsdag, 2 maart 2021

‘Studio Week van het geld’ vormt het online hart van projectweek over leren omgaan met geld

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart 2021 vindt de 10e editie van de Week van het geld plaats. Dit jaar is het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard'. Voor het eerst in het bestaan van de projectweek zullen de activiteiten, vanwege de huidige situatie en maatregelen m.b.t. coronavirus, dit keer vooral online plaats vinden. Centraal hierbij staat de Studio Week van het geld, waarvandaan de hele week online uitzendingen te zien zijn voor onder andere leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. 

Medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten zullen daarnaast traditiegetrouw weer vele gastlessen en workshops verzorgen op scholen over omgaan met geld, maar dan eveneens online. Ook slaat de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) een speciale uitgifte ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de Week van het geld.

‘Goed omgaan met geld is goud waard’

Uit onderzoek blijkt dat praten over geldzaken positieve invloed heeft op verantwoord financieel gedrag. In de Week van het geld 2021 staat het thema: ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ centraal. Met dit thema stimuleren we gesprekken tussen kinderen en jongeren onderling en de gesprekken met hun ouders en leerkrachten. Bekijk de themavideo waarin kinderen samen praten over geldzaken en hun ‘gouden geldtips’ geven. Ook voor mbo leerlingen is er een nieuwe themafilm.

Studio Week van het geld

Vanuit de Studio Week van het geld worden de hele week online programma’s uitgezonden voor kinderen en jongeren, als ook voor ouders en professionals in het werkveld. De week gaat officieel van start met de officiële opening op maandagochtend 22 maart om 10.00u. In de programmering zijn o.a. een dagelijks Week van het geld journaal, de jaarlijkse kinderpersconferentie met de minister van Financiën, een talkshow over 18 jaar worden en een geldlessenproeverij voor het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs opgenomen. De hele programmering is vanaf 8 maart te vinden op weekvanhetgeld.nl/studio.  

Over de Week van het geld

Initiatiefnemer van de Week van het geld, platform Wijzer in geldzaken, streeft naar structurele integratie van financiële competenties in het onderwijscurriculum. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken in 2021 de 10e editie van de Week van het geld.

Noot voor de redactie:

Meer informatie over dit bericht via:
06 50 15 86 54
pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of X.com/wijzeringeld

Over Week van het geld
De Week van het geld is een project van Wijzer in geldzaken. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om mensen in Nederland voor te bereiden op het maken van financiële keuzes. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. Voor meer informatie: www.wijzeringeldzaken.nl

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.