Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

10e editie Week van het geld geopend door Koningin Máxima

dinsdag, 23 maart 2021

‘Studio Week van het geld’ vormt het online hart van projectweek over leren omgaan met geld

Hare Majesteit Koningin Máxima opende maandagochtend 22 maart in Den Haag de tiende editie van de Week van het geld. Het thema is dit jaar ‘Leren omgaan met geld is goud waard’. Bij de opening zijn ook minister Hoekstra van Financiën en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media aanwezig.

Voor het eerst in het bestaan van de projectweek zullen de activiteiten, vanwege de huidige situatie en maatregelen m.b.t. coronavirus, dit keer vooral online plaats vinden. Centraal hierbij staat de Studio Week van het geld, waarvandaan de hele week online uitzendingen te zien zijn voor onder andere leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. Medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten zullen daarnaast traditiegetrouw weer vele gastlessen en workshops verzorgen op scholen over omgaan met geld, maar dan eveneens online. Ook slaat de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) een speciale uitgifte ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de Week van het geld.

image

Foto: Valerie Kuypers | Wijzer in geldzaken

Bekijk hier de uitzending van het openingsprogramma terug >

 Over de Week van het geld

Initiatiefnemer van de Week van het geld, platform Wijzer in geldzaken, streeft naar structurele integratie van financiële competenties in het onderwijscurriculum. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken in 2021 de 10e editie van de Week van het geld.

Noot voor de redactie:

Meer informatie over dit bericht via:
06 50 15 86 54
pers@wijzeringeldzaken.nlwijzeringeldzaken.nl/pers of X.com/wijzeringeld

Over Week van het geld
De Week van het geld is een project van Wijzer in geldzaken. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om mensen in Nederland voor te bereiden op het maken van financiële keuzes. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. Voor meer informatie: www.wijzeringeldzaken.nl

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.