Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Koningin Máxima vrijdag te gast bij NPO FunX

donderdag, 31 maart 2022

FunX besteedt week lang extra aandacht aan Week van het Geld

Koningin Máxima komt vrijdag 1 april bij FunX-dj Fernando Halman in de uitzending om samen met twee jongeren in gesprek te gaan over geldzaken. Tijdens de ochtendshow ‘Start met Fernando’ spreekt zij over het belang van financiële gezondheid en behandelt zij vragen van luisteraars over financiën. De koningin heeft maandag 28 maart de elfde editie van de Week van het geld in de Kunsthal in Rotterdam geopend. Als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken vraagt ze aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. NPO FunX heeft de handen ineengeslagen met Wijzer in geldzaken en besteedt een week lang extra aandacht aan de Week van het geld.

Koningin Maxima: "Als je achttien wordt komen er zoveel verantwoordelijkheden op je af: een zorgverzekering, belasting betalen, je DigiD. Je moet weten hoe je daarmee om moet gaan. Daarom is deze week zo belangrijk, want we weten dat als kinderen van jongs af aan goed om leren gaan met geld, ze later minder problemen krijgen met financiële stress. Er moet geen schroom zijn om erover te praten, let’s talk about money!"

Het thema van de Week van het Geld is ‘Van Doekoe tot Digi’ en gaat over de toenemende digitalisering van geld, zoals contactloos betalen, internetbankieren en digitale betaalverzoeken. Onderwerpen die ook voor de FunX-doelgroep een grote rol spelen, zoals de toenemende populariteit van crypto’s en NFT’s, maar ook online beleggen en online gokken. FunX gaat met jongeren in gesprek over deze vormen van digitale geldzaken en besteedt in het online topic op FunX.nl en de FunX-app ‘Money Moves’ ook aandacht aan transparantie van financiën. Jongeren laten zien hoeveel ze verdienen, waar ze hun geld aan uitgeven en hoeveel geld ze sparen. Op deze manier hoopt FunX jongeren te stimuleren al vroeg bewuster om te gaan met geld. Meer informatie op funx.nl/weekvanhetgeld.

Maatschappelijk en impactvolle rol

NPO FunX is een jongerenmerk dat met zijn muziekformat, nieuws, cultuur en aandacht voor maatschappelijke onderwerpen een impactvolle rol vervult in het dagelijks leven van jongeren. Zo organiseerde FunX de ‘Debt Talk’ over schuldenproblematiek onder jongeren en zet het merk zich al jaren in voor gelijke behandeling. FunX praat de luisteraar bij over actualiteit en entertainment, maar zorgt ook voor afleiding en verbinding met evenementen als de FunX Music Awards en DiXte1000.

Tijdens de Week van het geld besteedt NPO FunX extra aandacht aan geldzaken, zowel op de radio als via de onlinekanalen. Op vrijdag 1 april sluit Koningin Máxima de week af in de ochtendshow ‘Start met Fernando’, tussen 08.00 en 09.00 uur gaat zij in gesprek met twee MBO-studenten en een budgetcoach.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.