Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Koningin Máxima bij afsluiting Week van het geld 2024

maandag, 11 maart 2024

Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdagochtend 15 maart aanwezig bij de afsluiting van de dertiende editie van de Week van het geld in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Van 11 tot en met 15 maart zetten duizenden scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo zich in om kinderen en jongeren het belang bij te brengen van goed omgaan met geld. Het thema van dit jaar is ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’. De minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten, is ook aanwezig.

Koningin Máxima reikt tijdens de bijeenkomst twee awards uit aan leerlingen met de beste inzendingen voor een jongerencampagne over goed omgaan met geld. Klassen uit het voortgezet onderwijs en het mbo hebben op basis van themapakketten van Wijzer in geldzaken voor hun leeftijdsgenoten een campagne gemaakt over geldzaken. De klassen met de genomineerde inzendingen pitchen tijdens de bijeenkomst hun campagne. De juryvoorzitter, minister Schouten, geeft een toelichting op het juryrapport.

Voorafgaand aan de uitreiking lanceert de minister de nieuwe voorlichtingscampagne ‘Je Geld de Baas – Hoe voorkom jij de Betaal Later Kater’ die jongeren tussen vijftien en eenentwintig jaar informeert over de risico’s van achteraf betalen. Het aantal jongeren met betalingsproblemen is de laatste jaren toegenomen. Dat komt onder meer door apps die het achteraf betalen van aankopen mogelijk maken. Door gebrek aan overzicht kunnen uitstaande bedragen snel oplopen en zelfs leiden tot schulden. Onderzoek van Wijzer in geldzaken in het kader van de Week van het geld 2024 laat zien dat tien procent van de jongeren tussen de zestien en negentien jaar wel eens financiële problemen heeft door kopen op afbetaling.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.