Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Stuur uiterlijk 6 maart vragen in voor de kinderpersconferentie

vrijdag, 1 maart 2024

Steven van Weyenberg, minister van Financiën, beantwoordt tijdens de kinderpersconferentie vragen van leerlingen in het basisonderwijs. De kinderpersconferentie wordt georganiseerd in het kader van de Week van het geld 2024. Met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ leren leerlingen hoe ze grip krijgen op hun geld en hoe ze financiële verleidingen de baas kunnen blijven. Je kunt vragen van jouw klas insturen tot en met woensdag 6 maart. En misschien wordt de ingezonden vraag wel behandeld tijdens de persconferentie. De video is vanaf 14 maart te zien.

Tijdens de kinderpersconferentie krijgen kinderen de unieke kans om Steven van Weyenberg, de enige echte minister van Financiën, het hemd van het lijf te vragen over geld en geldzaken. Denk hierbij aan vragen als: is de minister goed in sparen? Waar geeft hij het liefst zijn geld aan uit? En hoe wordt geld nou gemaakt? Of vragen over de Nederlandse schatkist of Prinsjesdag. Edson Da Graça (bekend van tv-programma’s als Holland’s Got Talent en Heel Holland Bakt Kids) zal de kinderpersconferentie presenteren.

Vragen insturen kan tot en met 6 maart

Scholen kunnen vragen insturen voor de minister, waarna er een selectie gemaakt zal worden van de leukste, beste of meest creatieve vragen. Misschien wordt jullie ingezonden vraag wel beantwoord tijdens de kinderpersconferentie! Vragen voor de minister kunnen tot en met 6 maart worden gestuurd naar communicatie@minfin.nl.

De kinderpersconferentie is te bekijken vanaf 14 maart

De kinderpersconferentie zal plaatsvinden op het ministerie van Financiën in de aanwezigheid van zo’n 50 leerlingen uit groep 7 en 8. Naast de vragen van de leerlingen in de zaal, zullen ook een aantal ingezonden vragen beantwoord worden. Benieuwd of jullie vraag aan de minister wordt gesteld? De beelden van de kinderpersconferentie zullen beschikbaar zijn vanaf donderdag 14 maart. Super leuk om bijvoorbeeld tijdens de drinkpauze te kijken!

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.