Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Wil jij ook een gastles geven?

De Week van het geld zoekt gastdocenten voor basisonderwijs en mbo!

Volgend jaar is de Week van het geld van 11 tot en met 15 maart 2024. Vanaf de Week van het geld geven professionals werkzaam in de financiële sector duizenden gastlessen, want jong geleerd is oud gedaan. Ook het ministerie van Financiën biedt gastlessen aan. Doe jij volgend jaar mee?

SG Bas van den Dungen vertelt waarom het geven van een gastles zo leuk is:

Deze Week van het geld kun je op een basisschool of op het mbo een gastles geven. Voor deze gastlessen heb je geen lesbevoegdheid nodig. Wij zorgen kant en klare gastlessen, voor het lesmateriaal en de training, jij voor het enthousiasme!

Hieronder lees je meer over de gastessen van de Week van het geld 2023:

Basisonderwijs: 'Bedwing de bling'

De gastles staat in het thema van ‘Bedwing de bling’ en is ontwikkeld door Wijzer in geldzaken. Je leert de leerlingen op speelse wijze hoe zij financiële verleidingen – zoals reclames – kunnen doorzien en hoe ze verstandig keuzes kunnen maken met hun geld. Je kiest zelf waar je een gastles wilt geven. Bijvoorbeeld in de klas van jouw zoon of dochter. Of op een basisschool die bij ons een gastles heeft aangevraagd.


Mbo: 'Laat geen geld liggen'

De gastles gaat over het doen van aangifte inkomstenbelasting en is ontwikkeld door de Belastingdienst. Op interactieve wijze leer jij studenten belangrijke ins en outs, zodat ze geen geld meer laten liggen. Want wie weet komen ze tijdens jouw gastles er achter dat ze mogelijk geld terugkrijgen als ze een bijbaantje hebben. Deze gastles geef je op een mbo die bij ons een gastles heeft aangevraagd.


Week van het geld 2024, meld je alvast aan!

Wil jij in (of na) de Week van het geld 2024 een gastles geven? Meld je dan nu alvast aan!

Je ontvangt op een later moment meer informatie over de gastlessen voor 2024, de trainingen voor het geven van de gastles en over de materialen die je nodig hebt voor de gastles.

Vragen? Neem voor vragen over de gastles voor het mbo contact op met Eline Ophorst via fe.ophorst@belastingdienst.nl. Neem voor vragen over de gastles voor het basisonderwijs contact op met Jochem Valkema via j.valkema@minfin.nl.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.