Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Wil jij ook een gastles geven?

Gastdocenten gezocht voor basisonderwijs en mbo!

Van 11 t/m 15 maart 2024 vindt de 13e editie van de Week van het geld plaats met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’. Vanaf deze week geven professionals werkzaam in de financiële sector duizenden gastlessen op scholen, want jong geleerd is oud gedaan. Ook het ministerie van Financiën biedt 2 gastlessen aan. Er zijn al meer dan 300 aanvragen binnen dus meld je aan als gastdocent!

Meld je direct aan


SG Bas van den Dungen vertelt waarom het geven van een gastles zo leuk is. En dat het bovendien ook voor jezelf heel leerzaam is om kinderen over geld te leren:

Ook jij kan een gastles geven!


Om een gastles te geven heb je geen lesbevoegdheid nodig. Wij zorgen voor kant-en-klare lessen met het lesmateriaal en je krijgt een training over hoe jij je verhaal goed overbrengt. Een gastles duurt ongeveer 1 uur en je hebt ongeveer 3 uur aan voorbereiding nodig. De aanvragen van scholen vind je in ons gastlessensysteem. De gastlessen mag je onder werktijd geven in afstemming met je leidinggevende. Ook leuk om dit samen met een collega te doen! Natuurlijk kun je ook meerdere gastlessen geven.

De gastlessen:

Basisonderwijs: Hoe ben jij je GELD de BAAS?

Met deze gastles leer je de leerlingen op speelse wijze de baas te worden over hun geld. Hoe zij financiële verleidingen kunnen doorzien en hoe ze verstandig keuzes kunnen maken met hun geld. Onderwerpen zoals influencers, in-game aankopen en geldcriminelen staan centraal. Je kiest zelf waar je een gastles wilt geven. Bijvoorbeeld in de klas van jouw zoon of dochter. Of op een basisschool die bij ons een gastles heeft aangevraagd. Deze gastles is ontwikkeld door Wijzer in geldzaken, initiator van de Week van het geld.


Mbo: 'Laat geen geld liggen'

Veel studenten met een bijbaan of vakantiebaan weten niet dat ze mogelijk geld terug kunnen krijgen van de Belastingdienst. Tijdens de gastles 'Laat geen geld liggen' van de Belastingdienst laat je mbo-studenten op interactieve wijze kennis maken de aangifte inkomstenbelasting en laat je ze oefenen met het doen van aangifte. En wie weet komen studenten er tijdens jouw les achter dat ze geld terugkrijgen. Deze gastles geef je op een mbo-school die bij ons een gastles heeft aangevraagd.

Meld je aan!


Wil jij tijdens (of na) de Week van het geld 2024 een gastles geven? Meld je aan door dit formulier in te vullen.

Heb je vragen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Neem voor vragen over de gastles voor het mbo contact op met Eline Ophorst via fe.ophorst@belastingdienst.nl. Heb je vragen over de gastles voor het basisonderwijs dan neem je contact op met Jochem Valkema via j.valkema@minfin.nl.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.