Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Initiatief: Kwikstart

Initiatiefnemer

Stichting Kinderperspectief / Kwikstart

Omschrijving

Kwikstart is een app en een website waarop landelijke en lokale informatie voor jongeren beschikbaar wordt gesteld. Jongeren kunnen op een makkelijke en overzichtelijke manier informatie vinden over allerlei Landelijke én lokale regelzaken. Onder de tegels Wonen, Geldzaken, School, Werk, Gezondheid&Hulp, Rechten&Plichten, Verzekeren en 18&dan vinden jongeren ruim 130 artikelen en 8 animatie filmpjes op A2/B1 niveau. Tevens vinden gebruikers op de app een interactieve checklist.

Op de lokale pagina kan de gebruiker precies lezen hoe hij/zij in zijn/haar woonplaats bijvoorbeeld een urgentie verklaring aanvraagt, een lokale bijstandsuitkering kan regelen of waar hij/zij terecht kan met vragen.

Nieuw op Kwikstart is dat jongeren dagelijks tussen 14:00 en 22:00 uur via de app contact op kunnen nemen met de Alles Oké? Supportlijn voor mentale support!

Doelgroep

Jongeren tussen de 16 en 27 jaar.

Website

www.kwikstart.nl / app IOS en Android Available

Review gemeente Leiden

“De app is hier een hele mooie aanvulling op met de belangrijke thema’s duidelijk gerubriceerd én voor alle jongeren tot 27 jaar. Daarbij is een app een toegankelijke manier voor jongeren om informatie te vinden en dus een aanvulling in Leiden”

“Informatievoorziening zien wij als een belangrijke preventieve basis. De kwikstart app geeft een helder en kort en bondig overzicht van die zaken die het meest belangrijk zijn voor jongeren”

Review gemeente Groningen

“Kwikstart past binnen de belevingswereld van de jongeren. Ook is het mogelijk om via de opties die Kwikstart ons biedt om zelf regie te houden op de lokale informatie die getoond zal worden in de app. Op deze wijze kunnen wij de behoefte van de jongeren trechteren en weergeven in deze app.”

“3 duo’s van 2 jongeren zijn letterlijk de straat op gegaan om de informatiebehoefte middels een korte enquête op te halen bij jongeren in de stad. Zo zorgen we ervoor dat het ook een app is waarbij jongeren zich voldoende betrokken voelen.“

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.