Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Initiatief: SchuldZero

Initiatiefnemer

SchuldZero

Omschrijving

SchuldZero is een Haags samenwerkingsverband, dat investeert in duurzame preventie van schulden onder jongeren. Dat doen ze concreet door:

  • meer samen te werken rondom preventie van schulden;
  • het bereiken en informeren van jongeren waar ze terecht kunnen voor vragen en ondersteuning, door een doorlopende campagne, een jongerenplatform en sociale kaart;
  • door een jongerenteam dat alle projecten, trajecten en informatie rondom (preventie van) schulden screent en advies geeft voor verbetering vanuit de point of view van de jongeren.

SchuldZero gelooft erin dat we met elkaar meer impact kunnen maken: samen met de jongeren, als professionals onderling én samen met de gemeente.

Er gebeurt al heel veel in Den Haag om jongeren te helpen met hun financiën, maar jongeren zien door de bomen het bos niet meer en instanties kunnen onderling beter samenwerken. SchuldZero wil vooral verbinden, verbeteren en uitbreiden waar nodig, met als doel meer jongeren met minder schulden.

De visie van SchuldZero is: Jongeren betrekken bij de oplossing! De leden van het kernteam zijn  professionals en de jongeren zijn de specialist. Samen met de lokale stakeholders, de gemeente en Schuldenlab070 zetten ze in op meer jongeren met minder schulden.

Doelgroep

Kinderen en jongeren in Den Haag, tot 30 jaar

Website

www.schuldzero.nl

Review gemeente Den Haag

“Ik ben de afgelopen jaren bij alle voorbereidende denksessies geweest. En in één van die sessies ontstond het idee dat er een platform voor en door jongeren moet komen. En ik vind het heel tof om nu te zien wat dit is geworden. En dat jongeren zelf webinars organiseren. Ik ben trots dat ik daar aan heb mogen bijdragen, maar vooral dat de jongeren dit gaan trekken en doen.”

Review gemeente Den Haag

“Goed dat SchuldZero zo open staat om de mening van anderen te horen. Het is heel goed dat SchuldZero zo bewust bezig is met hoe het project zo goed mogelijk georganiseerd kan worden voor alle betrokken, maar zeker voor de jongeren. Ik heb alle voorbereidingen als super positief ervaren.”

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.