Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Initiatief: Saldobaas app

Initiatiefnemer

125Procent

Omschrijving

Saldobaas is een handige app, waarmee jij overzicht krijgt over je financiën. Gebruik je Saldobaas regelmatig, dan kun je zien hoeveel jij maandelijks uit kunt geven. De app helpt je om je budget goed in de gaten te houden, en te zorgen dat je iedere maand uitkomt met je budget. Met Saldobaas wordt jij dus baas over je eigen budget.

Hoe werkt het?

Saldobaas werkt heel simpel. Jij voert elke maand al je inkomsten en uitgaven in en Saldobaas berekent hoeveel je dan nog overhoudt. Waarom: je inkomsten – je uitgaven = wat je écht te besteden hebt.

Het saldo op je bankrekening vertelt je namelijk niet of morgen misschien je huur nog afgeschreven wordt. Wil jij dus weten of je genoeg geld hebt om een nieuw paar sneakers te kopen, dan kan Saldobaas je laten zien wat je deze maand overhoudt (of niet…).

Saldobaas werkt als jij je inkomsten en uitgaven goed bijhoudt. Af en toe een kleine uitgave vergeten is niet erg, maar grote uitgaven vergeten of lange tijd niets invoeren betekent dat het overzicht niet up-to-date is. Gelukkig hoef je niet iedere maand al je vaste uitgaven opnieuw in te voeren: die kan Saldobaas automatisch maandelijks herhalen.

Doelgroep

Studenten (mbo, hbo, universiteit) van 17 tot 25 jaar

Website

www.saldobaas.nl/app

Review gemeente Den Haag

"De app is ontwikkeld vanuit een behoefte van studenten en is ook in samenwerking met studenten vormgegeven en doorontwikkeld."

Review gemeente Den Haag

"Een van de aandachtpunten van programma Schuldenlab070 is preventie en vroeg interventie. We gesignaleerden dat studenten afhaken van opleidingen vanwege schulden en dat studenten zonder diploma hun opleiding verlaten vanwege schulden. Ons doel was het bereiken van studenten van 18 jaar en ouder en hen bewuster maken van de financiële consequenties van een studentenleven. De Saldobaas app is hier een hele goede tool voor."

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.