Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Doe mee met de Week van het geld

dinsdag, 1 maart 2022

Het is bijna zover! Op maandag 28 maart gaat de Week van het geld 2022 van start. We hopen dat je ook dit jaar weer meedoet. Want goed leren omgaan met geld blijft ontzettend belangrijk. De hele week van het geld staat bomvol activiteiten. Doe je ook mee?

Bestel Week van het geld materiaal

Speciaal voor dit jaar ontwikkelde we een Doekrantje en Geldspecial. Leuk om in de klas mee aan de slag te gaan en om mee naar huis te nemen. De doekrant (voor basisonderwijs en brugklas) staat boordevol opdrachten over slim omgaan met geld. De geldspecial (voor mbo) geeft uitleg over zaken als online fraude en phishing, tips en interviews. Daarnaast kun je ook leuke posters bestellen om in de klas op te hangen om te laten zien dat je meedoet aan de Week van het geld. Bestellen is gratis, maar wees er snel bij want op = op!

Vraag een gastles aan

De Week van het geld biedt in 2022 in heel Nederland gastlessen aan. Medewerkers van banken, verzekeraars en ook het ministerie van Financiën komen graag een gastles geven in jouw klas. Met veel enthousiasme vertellen ze over bijvoorbeeld veilig betalen, keuzes maken, sparen en verzekeren. Dit jaar worden gastlessen voor het eerst ook in het mbo gegeven! Bekijk het aanbod en vraag een gastles aan! Ook kun je als mbo-klas een gastles van Edson da Graça winnen! 

Doe mee aan een van de vele activiteiten

Bekijk de vele verschillende activiteiten die mogelijk zijn. Filter op wat past bij jouw klas en doe mee!

Kijk het Week van het geld Journaal

Tijdens de Week van het geld zenden we elke dag een Journaal uit. Elke dag behandelt presentatrice Kim-Lian van der Meij een onderwerp met speciale gasten. Leuk om met je klas in het basisonderwijs te kijken!

Luister naar FunX

FunX is een enorm populair radiostation onder jongeren tussen de 15 en 35. We zijn dan ook heel blij dat er een samenwerking is met FunX. Tijdens de Week van het geld (van 28 maart t/m 1 april 2022) besteedt FunX dagelijks aandacht in de uitzendingen aan thema’s rondom geld en jongeren. Kijk ook eens op www.funx.nl/moneymoves. Hier verzamelt FunX ervaringsverhalen van jongeren over geldzaken. Leuk om in de klas te bespreken!

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.