Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

In een quizvorm laat Jip (12 jaar) zien welke financiële verleidingen allemaal op haar afkomen. Denk aan reclames, influencers, aankopen in games en ook de verleiding wanneer vriendjes iets hebben wat jij nog niet hebt (want dan wil jij dat toch ook?).

Basisonderwijs

Door van jongs af aan te oefenen met sparen, plannen en keuzes maken leren kinderen vaardigheden die op latere leeftijd hard nodig zijn. Tijdens de Week van het geld, maar ook gedurende het hele schooljaar kun je met het lesmateriaal van Wijzer in geldzaken en materialen van partners in je klas aandacht besteden aan leren omgaan met geld. 

Doe mee met de Week van het geld

Goed omgaan met geld kun je al op jonge leeftijd leren! En dat is belangrijk, want er lonkt en blinkt al een hoop voor kinderen. Influencers prijzen de mooiste wannahaves aan, in games draait alles om het kopen van upgrades en vriendjes showen op WhatsApp hun nieuwste sneakers. De verleidingen zijn écht overal.

Leer kinderen omgaan met geld

Is verleiding dan iets ergs? Zeker niet! Zolang je maar weet wanneer je de verleiding ('bling') moet bedwingen om geldproblemen te voorkomen. Tijdens de 12e Week van het geld met het thema 'Bedwing de bling' leren kinderen hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te herkennen, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen.

Doe mee met de Week van het geld

Gebruik de 4 explainers over financiële verleidingen in de klas

Verschillende manieren om aandacht te besteden aan leren omgaan met geld

Bekijk leuke filmpjes

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.