Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

18 in Almere

Life event

Felicitatiekaart + activatietool + lesmateriaal = aanpak life event 18 in Almere.

In de aanpak voor jongeren in Almere die 18 jaar worden staat de felicitatiekaart die jongeren van de gemeente ontvangen vlak voor ze 18 jaar worden centraal.

Daarnaast heeft Almere een activatietool gemaakt. Deze tool is verbonden aan de felicitatiekaart die jongeren ontvangen middels een QR code. De tool is zo gedaan. En geeft snel een persoonlijk overzicht van wat er nog geregeld moet worden met een doorlink naar de plek waar dat gedaan moet worden.

Het fijne van de tool is dat jongeren snel inzicht krijgen van wat er nog moet gebeuren en dat we ze praktisch leiden naar de goede plek om te regelen wat nodig is als je 18 wordt.

De kaart met tool is prachtig eerste contact met alle jongeren in Almere met potentie voor nog meer!

Maar dit is niet genoeg. Want wat als je het zelf niet kunt oplossen? Deze jongeren komen terecht bij ‘Dare to Dream’ en worden door onze professionals geholpen of toegeleid naar de juiste plek.

Lancering lesmateriaal in Almere op 26 maart

Daarnaast is er door Almere een lespakket gemaakt waar de kaart en de tool onderdeel van uit maken. Dit lespakket is geschikt voor het voortgezet onderwijs en het mbo. Lesmateriaal lanceren is 1, maar het moet ook nog gebruikt worden. Daarom werkt Almere samen met scholenuitgever Code Name Future. Voor het Mbo leveren zij methoden Burgerschap en Loopbaan op verschillende scholen in Almere. Het lesmateriaal 18 in Almere sluit naadloos aan op deze methoden. Dit maakt dat scholen het lesmateriaal makkelijk kunnen inpassen in het lesprogramma.

Meer informatie op de website 18inalmere.nl

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.