Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Isla Mañana - Aan de slag met je oude dag: jouw pensioeneiland

Als je straks aan het werk gaat, heb je meer geld dan je denkt. Omdat je voor 2 inkomens tegelijk gaat werken: het inkomen van nu én dat van later! Hoe ziet je leven er later uit en hoeveel geld heb je nodig als je niet meer werkt?

Op een leuke manier bewust worden van pensioen

Het is nog ver weg, maar heb je wel eens nagedacht over je pensioen? Hoe ziet je leven er uit als je niet meer werkt? In wat voor huis woon je dan? Reis je met het openbaar vervoer of heb je een dikke auto? Waar doe je je boodschappen? En hoe luxe ga je op vakantie? Op een stickervel kies je uit elke categorie de optie die bij jou past en die plak je op het eiland. Zo heb je snel een beeld van je oude dag.

Gesprek in de klas

Daarna gaat de klas, onder leiding van de gastdocent, met elkaar in gesprek over de keuzes die zij hebben gemaakt. Ben jij een held met je geld en maak je goede keuzes? Of wil je luxer leven dan je kunt? En vooral belangrijk: wat kun je daar aan doen? Gezamenlijk worden de keuzes in een context geplaatst.

Doel van de les

Doel is om studenten te laten inzien dat pensioen best belangrijk is als ze later aan het werk gaan en dat het fijn is dat ze voor 2 inkomens aan het werk zijn, want als je vroeg begint heb je later voldoende inkomen en ben je een echte held met je geld!

Hier vind je meer informatie over het lesmateriaal en bekijk ter inspiratie het filmpje dat gemaakt is tijdens de Week van het geld 2018. Klas(sen) aanmelden kan hier.

Gastlessen tijdens de Week van het geld

Tijdens de Week van het geld wordt deze workshop in de vorm van een gastles gegeven door een gastdocent die werkzaam is in de pensioensector. Bij het inplannen van de gastlessen streven we ernaar een match te maken tussen opleidingsrichting en een gastdocent die werkt bij de pensioenuitvoerder waar de studenten later waarschijnlijk pensioen bij gaan opbouwen.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.