Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

DKJL - Debatbattle over geld

De Week van het Geld vormt voor Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) ieder jaar een terugkerende aanleiding om rondom het thema financiën een debatbattle te organiseren.

Een debat kan altijd!

Ook buiten deze week om kan de debatbattle van DKJL op scholen worden ingezet om leerlingen kritisch te laten nadenken, te leren redeneren en zo de financiële zelfredzaamheid van jongeren te vergroten.

Interesse?

DKJL organiseert op verzoek een debatbattle op school. Voorafgaand aan de debatbattle bieden we masterclasses aan. In deze masterclasses van DKJL, speciaal gemaakt voor de Week van het Geld, leren kinderen en kinderen nadenken over geld en schulden. Dit doen wij zonder te moraliseren. Door hen bewust te maken van waar hun mening vandaan komt en door hen meer kennis over het onderwerp bij te brengen, leren zij om kritisch na te denken en een scherpe mening te vormen. Dit komt de inhoud en de kwaliteit van de debatbattle ten goede.

Leerlingen worden tijdens dit eigentijdse debat gevraagd om elkaar, leraren, ouders en bijvoorbeeld politici te adviseren over financiële verantwoordelijkheid. De debatbattle biedt de kans aan ouders en leerkrachten om inzicht te verkrijgen in de opvattingen van jongeren over omgaan met geld.

Wat moet de school organiseren?

Wanneer je een debatbattle organiseert op school biedt DKJL onder andere ondersteuning bij de productie van het debat. Samen met DKJL regelt de school o.a. de zaalinrichting, techniek (beamerscherm, geluid, microfoons) en catering die evt. nodig is. Juryleden en bijzondere gasten kunnen worden uitgenodigd.  Ook is het leuk om eventueel prijsjes voor de deelnemers en de winnaars te regelen.

Lees meer 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.