23 t/m 27 maart 2020

Ik krijg nóóóóit wat!

Workshop voor ouders

Over de workshop: 'Ik krijg nóóóóit wat'

Bijna elke ouder krijgt dat weleens van zijn kind voor de voeten geworpen. En hoe reageer je dan? Voel je je schuldig? Ga je aan jezelf twijfelen? Weet je dat het niet zo is, maar weet je niet hoe je dat moet verwoorden naar je kind? Kun je nu eenmaal niet alles doen wat een ander wel lijkt te kunnen doen?

Inhoud workshop

Deze workshop is een uitstekende kans voor ouders om met elkaar uit te wisselen waar iedereen zoal tegenaan loopt als je je kind wilt leren omgaan met geld. Hoe je je kind begeleidt van zakgeld naar zelf verdienen en naar een mooie toekomst zonder financiële problemen. En om te horen hoe de Nibud-leerdoelen daarbij concrete handvatten kunnen bieden. Thema's als zakgeld, mobiele telefoon en verleidingen komen aan de orde. 

Doel van de workshop

Doel van de workshop is dat ouders door het uitwisselen vanuit de herkenbare, dagelijkse praktijk met collega-ouders delen in hoeverre én hoe zij invulling geven aan de financiële opvoeding. Voor welke uitdagingen zien zij zich gesteld? Welke trucs en tips passen ze toe? Welke vragen lopen ze mee rond? Dit alles in een interactieve, open setting. Daarnaast worden concrete handvatten op basis van de Nibud-leerdoelen met tekst en beeld aangereikt.

Geef je op voor workshop 

Ben je ouder en wil je de workshop graag volgen?  Of wil je meer achtergronden en instructie zodat je ook zelf de workshop kunt geven?

Bij de workshop kun je een docentenhandleiding downloaden, maar het Nibud en a.s.r. bieden dit jaar ook opnieuw een train-de-trainer-bijeenkomst aan. Wil je daarbij zijn? Kom dan op maandag 25 maart naar a.s.r. verzekeringen, Archimedeslaan 10 in Utrecht. De workshop start om 16.00 uur. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via deze link: https://www.nibud.nl/aanmelden

Gastles uitbesteden?

Je kunt ook een medewerker van het Nibud de workshop laten geven of het Nibud vragen voor jouw organisatie een instructiebijeenkomst te geven. In die gevallen zijn er wel kosten aan verbonden. Neem dan contact op met Brigitte ter Laak of Anne-Mart Kuipers van het Nibud.

Details
Waar:
Overig
Voor wie:
ouders
Voorbereiding:
Niet van toepassing
Kosten:
Geen
Wanneer:
25-03-2019
Leuke activiteit?
Deze activiteit wordt aangeboden door:
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.