Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Poster Miljoenennota

Poster en docentenhandleiding

Miljoenennotaposter

Elk jaar maakt het ministerie van Financiën de Miljoenennotaposter. Die is verkrijgbaar op papier en beschikbaar via de site van het ministerie als interactieve variant. Op de poster worden de inkomsten en uitgaven die de overheid in het komende jaar verwacht, overzichtelijk gepresenteerd.

De poster kan worden opgehangen in het klaslokaal.  In de interactieve variant wordt uitleg gegeven over de begroting met voorbeelden die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. En er zitten animaties in die uitleggen wat de inkomsten en uitgaven van het Rijk zijn, hoe de begroting tot stand komt en wat de rol en invloed van de Europese Monetaire Unie is.

Lessuggesties Miljoenennotaposter

Bij de poster hoort ook een handleiding. Deze is digitaal en bevat meer generieke lessuggesties over de onderwerpen van de Miljoenennota.

Klik hier voor de docentenhandleiding

De poster is bedoeld voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Docenten economie ontvangen de Miljoenennotaposter in de dagen na Prinsjesdag. 

Miljoenennotaposter 2022

Je kunt op deze pagina de Miljoenennotaposter 2022 downloaden en de interactieve Miljoenennota bekijken. Ook kun je een exemplaar van de poster bestellen via het bestelformulier Miljoenennotaposter 2022.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.