Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Debatbattle Nissewaard

maandag, 19 maart 2018

Tijdens de Week van het geld werden ook in Nissewaard allerlei activiteiten georganiseerd om kinderen te leren met geld om te gaan.

Debatbattle

Op vrijdag 16 maart werd met een Debatbattle in de raadszaal van het stadhuis, door kinderen van drie groepen acht van plaatselijke basisscholen, de leerzame geldweek afgesloten.  

's Ochtends kregen de leerlingen op hun eigen school eerst een Masterclass debatteren en keken ze voorafgaande aan het debat naar de film 'Hagelslag 4 ever' over een leeftijdgenoot die opgroeit in armoede.

Stellingen

Onder leiding van medewerkers van DKJL (Debatteren Kan Je Leren) debatteerden 12 kinderen daarna samen met wethouder Van der Schaaf over twee stellingen. 'Kinderen kunnen zelf bepalen hoeveel geld ze uitgeven' was de eerste stelling waarover gedebatteerd werd. Direct al werd het een levendige discussie, waarbij ook de andere in de raadszaal aanwezige scholieren meededen. Ook de tweede stelling, 'kinderen die in Nederland in armoede opgroeien hebben evenveel kansen als andere kinderen', gaf genoeg stof tot discussie.

Lees meer over de activiteiten op de website grootnissewaard.nl

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.