Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Dijsselbloem reikt diploma's Nationaal geldexamen uit

maandag, 19 maart 2018

Deloitte sluit Week van het Geld af met Nationaal Geldexamen

Dijsselbloem

Op vrijdag 16 maart 2018 reikte oud-minister Dijsselbloem diploma’s uit aan basisscholieren die deelnamen aan het Nationaal Geldexamen van Deloitte. De financieel dienstverlener faciliteerde dit jaar voor de zevende keer het Nationaal Geldexamen in het kader van de Week van het Geld (12 t/m 16 maart), met als doel kinderen uit groep zeven en acht bewuster met geld om te leren gaan. In heel Nederland legden dit jaar meer dan 20.000 basisschoolkinderen het Nationaal Geldexamen af.

Mini-minister van Financiën

Naast de uitreiking benoemde Dijsselbloem vandaag ook de mini-minister van Financiën 2018. Dat is de leerling met het beste antwoord op de vraag: "Als jij minister van Financiën zou zijn, waar zou je dan je geld aan uitgeven?". Navajo Esajas (12 jaar) van basisschool Da Costa overtuigde de jury met zijn antwoorden en won de bijzondere titel.

Navajo heeft goed nagedacht over waar hij het staatsgeld aan wil uitgeven. Hij wil onder andere geld reserveren voor cursussen voor werklozen, zodat ze weer werk kunnen vinden en er meer belastinggeld binnenkomt. Ook zou hij geld uitgeven aan kunst en cultuur. "Kinderen kunnen dan gratis musea en monumenten bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van Nederland", aldus de trotse Navajo.

image
©presstigieux

Over het Nationaal Geldexamen

Het Nationaal Geldexamen vindt plaats tijdens de Week van het Geld. De Week van het Geld is een jaarlijks initiatief van het platform Wijzer in Geldzaken en vond plaats van 12 tot en met 16 maart. Het Nationaal Geldexamen is een initiatief van Deloitte en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Nibud en Uitgeverij Zwijsen. Het leert kinderen uit groep zeven en acht bewust met geld om te gaan en bereidt ze voor op de stap naar het voortgezet onderwijs. Meer informatie over het Nationaal Geldexamen is beschikbaar via www.geldexamen.nl.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.