Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Geldfestival en gastles Cash Quiz met wethouder Jerzy Soutekouw in Almere

woensdag, 27 maart 2019

De gemeente Almere is al jaren een zeer actieve deelnemende partij van de Week van het geld. Dit jaar bundelden Sasja van der Knoop van Bank voor de Klas + beleidsadviseur gemeente Almere de krachten met Sonja Stenfert van PLANgroep Almere. Er vinden gedurende de Week van geld enorm veel activiteiten plaats in Almere en omstreken:

Geldfestival

Op woensdag 27 maart vond weer het Geldfestival in Almere plaats. Ook dit jaar was het druk bezocht. Ruim 350 kinderen kwamen een strippenkaart halen en deden mee aan alle activiteiten. Een poppentheater voor de allerkleinsten. Leuke spelletjes, schminken... Lekker eten, muziek en het bleef droog! Wethouder Jerzy Soetekouw bezocht het Geldfestival en sprak met de aanwezigen. De spaarpot, ontworpen door Michael Speek, is origineel en laat kinderen nadenken over hun spaardoelen. De vlog gemaakt door de jongeren van Multi Squad was supertof.

Gastles Cash Quiz

Een les over omgaan met geld met Cash Quiz is ook heel geschikt voor de onderbouw van het praktijkonderwijs. Dat bewezen wethouder Jerzy Soetekouw en Jaimy Ramautar deze week bij Pro Almere waar aan alle klassen van de onderbouw door ING gastlessen (17!) werden gegeven. ‘Niet alles direct uitgeven, maar zorgen dat je wat over hebt.’ Dat was de belangrijkste les van deze leerlingen. Almere zag de mooie samenwerking waar leerlingen met een taalachterstand meegenomen werden door de rest van hun team. Topschool!

Foto’s zijn van Dagmar Lap.  

 
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.