Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Ouderavond over geldzaken

vrijdag, 16 maart 2018

De Sallandse Dialoog is één van de nieuwe deelnemende partijen aan de Week van het geld 2018. Dit regionale netwerk richt zich op financiële redzaamheid.

Credits

Tijdens de Week van het geld organiseerde de Sallandse Dialoog verschillende activiteiten, waaronder een ouderavond over geldzaken op het Etty Hillesum Lyceum. Centraal stond het toneelstuk Credits van Theatergroep Playback, die op basis van scènes tussen ouders en jongeren met de ouders uitzochten hoe zij het gesprek over geldzaken met hun kinderen aangaan. Erg leerzaam en vermakelijk. 

Financiële educatie

In 4 klassen van het VMBO start intussen het traject financiële educatie (8 – 10 lessen), waaraan vanuit verschillende vakken (economie, Nederlands, maatschappijleer) wordt bijgedragen. De Sallandse Dialoog draagt hieraan bij met gastlessen uit het bedrijfsleven en ervaringsdeskundigen. Op 7 april speelt Playback bij de Rabobank voor de leerlingen uit de deelnemende VMBO klassen.

Financieel volwassen?

Verder heeft de Sallandse Dialoog op 15 maart ook de start gemaakt met de bijeenkomst ‘Jongeren 18+, ook financieel volwassen?’. Aan deze bijeenkomst namen 30 professionals uit zorg en welzijn deel.

Lees hier meer over deze activiteit

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.