Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Aanbod Week van het geld vanaf vandaag gratis te bestellen

vrijdag, 19 januari 2024

Vanaf vandaag is het volledige aanbod voor de Week van het geld beschikbaar om te bestellen. Zo stel je met ons themapakket eenvoudig je eigen financiële les samen. Of ontvang je een financieel expert in de klas wanneer je een gastles aanvraagt. We hebben middelen en activiteiten voor zowel het basisonderwijs, voortgezet onderwijs als ook het mbo. Doe jij met jouw klas ook (weer) mee?

Met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ zet de Week van het geld dit jaar jongeren in hun kracht door ze te leren hoe ze grip kunnen krijgen op hun geld en hoe ze financiële verleidingen en risico’s kunnen herkennen en doorzien. Zo worden ze een ware ‘baas’ over hun geld. Meedoen met jouw klas of school is gemakkelijk door gebruik te maken van ons gratis aanbod aan themapakketten en gastlessen. 

Vraag een gratis gastles aan

Jongeren vinden praten over geld altijd erg interessant. Daarom biedt de Week van het geld ook dit jaar weer een aantal gratis gastlessen aan voor het basisonderwijs en het mbo. Experts van bijvoorbeeld banken, verzekeraars, pensioenfonds en het ministerie van Financiën komen graag een gastles geven in jouw klas!

Gastlesaanbod

Bestel het gratis themapakket

Met het ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ themapakket boordevol (les)materialen stel je eenvoudig zelf een financiële les samen, passend bij de behoeftes van jouw leerlingen. De inhoud van het pakket verschilt per onderwijsniveau, maar bestaat in de kern uit:

  • een interactieve les
  • explainervideo’s
  • een educatieve opdracht
  • een docentenhandleiding
Meer informatie en aanvragen

Educatieve opdracht

Voor het basisonderwijs: kleurplaat, kijkdoos of Doeboekje

Voor het basisonderwijs zijn er voor de verschillende leerjaren leuke, educatieve opdrachten ontwikkeld waarmee leerlingen op creatieve wijze de stof verwerken. Zo is er voor groep 2 en 3 een puzzelkleurplaat. Groep 4 en 5 knutselen een Geldbaas-kijkdoos. En groep 6 t/m 8 gaan aan de slag met puzzels en opdrachten in het Doeboekje.

Meer informatie

Voor het vo & mbo: geld challenges

In het themapakket voor het voorgezet onderwijs en het mbo staan de geld challenges centraal. Met deze challenges daag je jouw studenten uit om een jongerencampagne te bedenken waarmee ze leeftijdsgenoten helpen ‘de baas’ te worden over hun geld. Het beste campagne-idee van de klas kan je ook nog opsturen voor de Week van het geld Awards!

Meer informatie

Explainervideo’s

Behandel eenvoudig ingewikkeldere financiële onderwerpen in de klas door middel van onze korte uitlegfilmpjes. Voor elk onderwijsniveau hebben we ten minste 4 explainervideo’s beschikbaar. Onderwerpen die bijvoorbeeld behandeld worden zijn: influencers, in-game aankopen en geldcriminaliteit. De explainervideo’s kun je ook gebruiken om een geldgesprek in de klas te initiëren.

Meer informatie

Vragen over het aanbod

Heb je nog vragen over het aanbod of wil je iets voorleggen aan de organisatie van de Week van het geld? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.