Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Gemeente Almere hele week actief

maandag, 19 maart 2018

Wethouder Froukje de Jonge (Participatie, Werk en Inkomen) opende de Week van het Geld 2018 bij basisschool De Ark in Almere.

Jong financieel bewust

De gemeente Almere vindt het van groot belang dat kinderen al jong financieel bewust zijn. Tijdens de Week van het geld organiseerde Plangroep samen met andere organisaties diverse activiteiten op scholen in Almere.

Ruim 60 gastlessen

Er werden ruim zestig gastlessen gegeven op basisscholen door medewerkers van banken, o.a. met de Cash Quiz. De lessen gingen over samen sparen voor een gezamenlijk spaardoel. Na afloop van de les kregen de kinderen een spaarblikje mee naar huis, zodat ze zelf aan de slag kunnen.

Samenwerken

Samen aan een spaarproject werken is leuk en leerzaam. Kinderen leren spelenderwijs samenwerken en keuzes maken. Daarnaast kregen twaalf klassen verdeeld over drie locaties van het praktijkonderwijs interactieve gastlessen met het thema: ‘Hoe word je rijk?’

Week van het geld markt

Op woensdag 14 maart vond de Week van het geld-markt plaats in en om Corrosia. Voor jong en oud werden tips en informatie gegeven die financieel voordeel kunnen opleveren. Kinderen kregen gratis een 'strippenkaart' ter waarde van 5 euro waarmee ze aan allerlei activiteiten konden meedoen. Ouders leerden op 16 maart op basisschool De Ark hoe ze hun kinderen verantwoord met geld om kunnen laten gaan en welke voorzieningen (zoals het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds) ze allemaal kunnen gebruiken.

Lees hier meer over de activiteiten in Almere 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.