Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Sneak preview: materialen themapakket basisonderwijs

vrijdag, 1 maart 2024

Al ruim 4.500 klassen gaan aan de slag met het ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ themapakket! Met de lesmaterialen uit het pakket geef je eenvoudig zelf een financiële les waarmee je jouw leerlingen leert hoe ze hun geld de baas kunnen blijven. Als je het themapakket voor 6 maart bestelt, ontvang je het pakket gegarandeerd voor de start van de Week van het geld. 

Themapakket bestellen

Er zijn themapakketten beschikbaar voor de groepen 2 t/m 8. Elk themapakket bestaat uit een docentenhandleiding, interactieve les, explainervideo’s en een educatieve opdracht. Twijfel je of het themapakket iets voor jou is? Hieronder zie je een sneak preview van een aantal materialen die onderdeel zijn van het pakket.

Bestel het gratis themapakket

Doeboekje

Met het Doeboekje leren leerlingen uit groep 6, 7 en 8 hoe zij een échte geldbaas kunnen worden. Via leuke opdrachten komen ze meer te weten over onderwerpen als reclame en influencers, in-game aankopen, geldcriminaliteit, geldwaarde en verzekeren. Het Doeboekje heeft 12 pagina’s en op elke spread staat een ander thema centraal. Daarnaast zijn er ook leuke puzzels, kleuropdrachten en een eindpuzzel waarbij leerlingen de status ‘geldbaas’ proberen te verkrijgen.

Geldbaas-kijkdoos

De kijkdoos is een knutselopdracht waarbij leerlingen op creatieve wijze de stof verwerken, nadat je de interactieve les uit het themapakket hebt gegeven. In de kijkdoos plaatsen de leerlingen alle financiële verleidingen die ze nu na jouw les kunnen herkennen en ‘de baas’ zijn. Denk bijvoorbeeld aan reclame, influencers, in-game aankopen en de trucjes van geldcriminelen. Is de kijkdoos klaar? Dan kunnen leerlingen aan al hun klasgenootjes, vrienden en familie laten zien welke financiële verleidingen ze nu kunnen doorzien door ze te laten kijken in de kijkdoos.

Geldbaas-kleurplaten

De kleurplaten zijn een leuke afsluitende tekenopdracht voor jouw leerlingen, nadat je de interactieve les uit het themapakket hebt gegeven. Er zijn twee verschillende kleurplaten, ieder met een ander geldbaasje erop afgebeeld. Op de achtergrond van iedere kleurplaat vind je verschillende gelditems die je als startpunt voor een geldgesprek in de klas kunt gebruiken.  

Daarnaast hebben we voor groep 3 en 5 ook een speciale ‘kleuren-op-nummer’-variant, waarbij leerlingen via het oplossen van geldsommetjes achterhalen welk vakje welke kleur moet krijgen. Zo leren ze spelenderwijs rekenen met geld.

Themapakket bestellen

Enthousiast geworden? Vraag via onderstaande knop het themapakket aan voor jouw klas! 

Bestel het pakket uiterlijk 6 maart dan weet je zeker dat je het pakket voor de start van de Week van het geld ontvangt. Bestel je later? Dan gaan we uiteraard ons best dat het themapakket zo snel mogelijk naar je toekomt.

Bestel het gratis themapakket
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.