Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Winnaars Spaarchallenge 2019 Bank voor de klas!

maandag, 1 juli 2019

Superspaarders, dat zijn het! Groep 8A van OBS Prins Willem Alexander uit Beusichem spaarde met hun Spaarchallenge van Bank voor de klas ruim € 500,- bij elkaar. Voor een CITO FINITO, een feestje in de klas. Gefeliciteerd met deze topprestatie! Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, reikte maandag 1 juli de prijs feestelijk uit.

Geld verdienen met klusjes

De kinderen waren erg fanatiek bezig met het sparen van geld door het doen van klusjes. Van koekjes bakken tot afruimen, “de kinderen deden niks meer zonder dat zij er geld voor zouden krijgen”, vertelde juf Lea Wammes. De klas won een cheque van € 250, te besteden aan iets voor de school. Deze klas kreeg tijdens de Week van het geld een gastles Bank voor de klas, van gastdocenten Ingrid van Malsen en Remco Boer van Rabobank die ook bij de feestelijke uitreiking aanwezig waren.

Week van het geld

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) organiseert Bank voor de klas namens de Nederlandse banken. Enthousiaste bankmedewerkers geven tijdens de landelijke Week van het geld gastlessen aan basisscholieren uit de groepen 6 tot en met 8. Tijdens de gastles leren zij van alles over verstandig omgaan met geld. In de Week van het geld 2019 gaven bankmedewerkers ruim 4000 gastlessen, aan ruim 100.000 kinderen!


Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.