Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Themapakket mbo

Help studenten om meer grip te krijgen op hun financiën! Daag ze vervolgens uit met onze geld challenges waarbij studenten een jongerencampagne bedenken over een van de volgende onderwerpen: geldcriminaliteit, rekeningen, verleidingen of de toekomst.

Bestel het gratis themapakket

Inhoud themapakket

Het themapakket bestaat uit een interactieve les, explainervideo’s en geld challenges:

1. Interactieve les

In deze klassikale les wordt met een interactieve presentatie ingegaan op het thema van de Week van het geld: "Hoe ben jij je GELD de BAAS?". De les is verder bedoeld als introductie op de geld challenges, waarin leerlingen een eigen jongerencampagne bedenken over geldcriminaliteit, rekeningen, verleidingen of de toekomst.

2. Explainervideo’s

Bij de onderwerpen van de geld challenges worden informatieve filmpjes (explainers) ontwikkeld. Hiermee verdiepen de leerlingen zich in de verschillende onderwerpen. De filmpjes kunnen ook los als gespreksstarter in de les worden gebruikt.

3. Geld challenges

Aan de hand van een stappenplan bedenken leerlingen in groepjes een jongerencampagne over een van de onderwerpen: geldcriminaliteit, rekeningen, verleidingen of de toekomst. Studenten presenteren tot slot hun idee voor een jongerencampagne aan de klas.

Themapakket bestellen

Enthousiast geworden? Vraag via onderstaande knop het themapakket aan voor jouw groep! 

Bestellen
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.