Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Initiatief: Hoe word je rijk?

Initiatiefnemer

Money Start

Omschrijving

Ons motto is: Geen schulden maken kan je leren! Eén van de belangrijkste redenen van schulden bij jongeren is dat zij niet precies weten wat er verandert als ze 18 worden! Doordat ze niet precies begrijpen wat ze moeten regelen, waarom ze het moeten regelen, hoe ze het moeten regelen en wanneer ze het moeten regelen, kan dit tot een explosieve groei van schulden leiden. Jongerenschuldhulpverleners geven aan dat jongeren massaal in schulden komen door dezelfde oorzaken. Money Start heeft deze patronen geanalyseerd en een onderwijsprogramma ontwikkeld dat jongeren leert wat ze wel en wat ze niet moeten doen.

‘Hoe word je rijk?’ geeft jongeren met een zorgvuldig uitgedacht onderwijsprogramma de noodzakelijke tools mee te geven om niet in de schulden te komen na hun 18e verjaardag.  Ons lesprogramma is voor het praktijkonderwijs, speciaal onderwijs, vmbo en mbo niveau 1 en 2.

Ons lesprogramma onderwijst precies waar de valkuilen zitten en hoe je er mee om moet gaan. We hebben de schuldhulpverleners betrokken bij de keuzes in onderwerpen en met het onderwijs hebben we de leerdoelen ontwikkeld en het programma gefinetuned.

De onderwerpen van de lessen zijn:

  • Financieel verantwoordelijk &  contracten
  • Boetes
  • Schadevergoedingen
  • Fraude
  • Zorgverzekering
  • Studiefinanciering
  • Het incassotraject

Doelgroep

Leerlingen van 15 t/m 18 jaar op het praktijkonderwijs, speciaal onderwijs, vmbo en mbo niveau 1 en 2.

Website

www.moneystart.nl

Review gemeente Purmerend

“De hele opzet van de lessen, de gastdocenten, de peer-educators, het klopt gewoon en zit heel goed in elkaar. Het was supergaaf om dit uit te rollen in Purmerend omdat ik er heilig in geloof dat het ook daadwerkelijk helpt. Jullie mogen met recht trots zijn op wat jullie hebben neergezet en elke prijs, nominatie ‘whatever’ hebben jullie verdiend en ik hoop dat jullie heel NL gaan bedienen.”

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.