Goed omgaan met geld is goud waard

Wij gingen in gesprek met mbo-studenten over hoe zij omgaan met geld. Zij deelden hun toekomstdromen, visie op geld en gouden geldtips met ons. Doe je ook mee met de Week van het geld?

Mbo

Het lijkt allemaal zo aantrekkelijk: een gratis mobieltje bij je telefoonabonnement, muziek via Spotify, 24 uur per dag online kopen waar je zin in hebt. Jongeren groeien op in een wereld waarin geld bijna onzichtbaar is en de verleidingen groot zijn. En zodra je achttien bent wordt er van je verwacht dat je financieel redzaam bent. Dat is nogal wat.

Het is niet vanzelfsprekend dat alle jongeren van huis uit verantwoord financieel gedrag aangeleerd krijgen.  Niet iedereen weet zelf de weg te vinden of weet waar hij terecht kan voor financiële hulp. Daarom is het belangrijk dat ook op school aandacht wordt besteed aan financiële vaardigheden.

Met onderstaande lesmaterialen en initiatieven voor het mbo kun je aan de slag met financiële vaardigheden in de les.

Vind hier lesmateriaal voor het mbo

Financiële educatie. Hoe pak je dat effectief aan? Lees het op geldlessen.nl.

Doe mee met de Geldlessenproeverij!

Nu voor later
Nu voor later

De les 'Nu voor later' laat mbo-studenten nadenken over hun financiële toekomst. Geef de les zelf of vraag een gastdocent uit de pensioensector.

Ga naar Nu voor later
Wat moet je kennen en kunnen?

Het Nibud ontwikkelde leerdoelen per leeftijd, passend bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren. De Nibud leerdoelen geven aan wat kinderen moeten kennen en kunnen op het gebied van financiële vaardigheden.

Bekijk de Nibud leerdoelen

Bekijk alle activiteiten
over leren omgaan
met geld

Opmerkelijk

Lees het laatste
nieuws!

Meer weten over de Week van het geld?
Meer weten over de Week van het geld?
Over deze week
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.