Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Ieder jaar organiseert Wijzer in geldzaken samen met partners de Week van het geld. Studenten doen kennis op over geldzaken. Ben je benieuwd wat mbo docenten vinden van de Week van het geld? Kijk hier!

Mbo

Het lijkt allemaal zo aantrekkelijk: een gratis mobieltje bij je telefoonabonnement, muziek via Spotify, 24 uur per dag online kopen waar je zin in hebt. Jongeren groeien op in een wereld waarin geld bijna onzichtbaar is en de verleidingen groot zijn. En zodra je achttien bent wordt er van je verwacht dat je financieel redzaam bent. Dat is nogal wat.

Het is niet vanzelfsprekend dat alle jongeren van huis uit verantwoord financieel gedrag aangeleerd krijgen. Niet iedereen weet zelf de weg te vinden of weet waar hij terecht kan voor financiële hulp. Daarom is het belangrijk dat ook op school aandacht wordt besteed aan financiële vaardigheden.

Leer jongeren omgaan met geld

Goed omgaan met geld kun je leren! En dat is belangrijk, want de financiële verleidingen zijn overal en hoe ga je daar als student mee om? Met achteraf betalen kun je tegenwoordig heel gemakkelijk nieuwe aankopen doen, ook als het financieel even niet schikt. Verleidelijk… Maar er kleven veel risico’s aan. Steeds meer jongeren traden. Vooral handelen met crypto’s is populair. Er worden gouden bergen beloofd. Maar ook hier is het belangrijk bewust te zijn van wat er mis zou kunnen gaan.

Doe mee met de Week van het geld

Het volledige aanbod (les)materialen komt binnenkort beschikbaar. Door je hier aan te melden voor de notificatie ontvang je als eerste een melding als het aanbod beschikbaar is plus alle bijbehorende informatie.

Verschillende manieren om aandacht te besteden aan leren omgaan met geld


Films over financieel zelfredzaamheid vanaf je 18de

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.