Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Themapakket voortgezet onderwijs

Daag je leerlingen uit met onze geld challenges! Met deze actieve lesvorm leren jongeren meer over financiële onderwerpen zoals geldcriminaliteit, influencers en achteraf betalen.

Bestel het gratis themapakket

Inhoud themapakket

Het themapakket bestaat uit een interactieve les, explainervideo’s en geld challenges:

1. Interactieve les

In deze klassikale les wordt met een interactieve presentatie ingegaan op het thema van de Week van het geld: "Hoe ben jij je GELD de BAAS?". De les is verder bedoeld als introductie op de geld challenges, waarin leerlingen een eigen jongerencampagne bedenken over geldcriminaliteit, rekeningen, verleidingen of de toekomst.

2. Explainervideo’s

Bij de onderwerpen van de geld challenges worden informatieve filmpjes (explainers) ontwikkeld. Hiermee verdiepen de leerlingen zich in de verschillende onderwerpen. De filmpjes kunnen ook los als gespreksstarter in de les worden gebruikt.

3. Geld challenges

Aan de hand van een stappenplan bedenken leerlingen in groepjes een jongerencampagne over een van de onderwerpen: geldcriminaliteit, rekeningen, verleidingen of de toekomst. Leerlingen presenteren tot slot hun idee voor een jongerencampagne aan de klas.

De presentatie met het beste idee voor een jongerencampagne kan worden ingestuurd (uiterlijk 1 maart 2024) om mee te dingen naar de Week van het geld Awards, die worden uitgereikt tijdens het feestelijke evenement van de Week van het geld!

Week van het geld Awards

Tijdens een spetterende awardshow strijden klassen uit het vo en mbo om de Week van het geld Award. De groep met de beste jongerencampagne voor één van de geld challenges wint. Ook meedoen? Lees snel verder over de Week van het geld Awards.

Themapakket bestellen

Enthousiast geworden? Vraag via onderstaande knop het themapakket aan voor jouw klas! 

Bestellen
Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.