Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Initiatief: Saldobaas lessen

Initiatiefnemer

125Procent

Omschrijving

Al sinds 2014 geeft 125Procent lessen op scholen in Den Haag om te voorkomen dat jongeren in de schulden komen. De Saldobaas lessen worden aangeboden aan het voortgezet onderwijs, het MBO en op het HBO.

Wees een Saldobaas

Je inkomsten en uitgaven veranderen als je 18 jaar wordt, als je gaat studeren of op jezelf gaat wonen. Dan is het heel belangrijk dat je inkomsten hoger zijn dan je uitgaven. Anders kom je in de financiële problemen, of erger nog: in de schulden!

Financieel verantwoordelijk

Jongeren worden tijdens de gastlessen bewust gemaakt van de financiële verantwoordelijkheden, rechten, plichten en risico’s waar ze vanaf hun 18e verjaardag mee te maken krijgen. Ook leren ze hoe ze de juiste financiële keuzes kunnen maken, en wat ze moeten doen (of niet doen!) om schulden te voorkomen.

De lessen

De gastles bestaat uit een enkel of dubbel lesuur. De les is interactief en wordt ondersteund door filmpjes. De verschillende inkomsten en uitgaven worden behandeld en wat er verandert als je 18 wordt. Hoe hou je controle over je inkomsten en uitgaven. En waar kun je terecht als je vragen of problemen hebt?

Doelgroep

Voortgezet onderwijs, MBO en HBO

Website

www.saldobaas.nl/saldobaas-lessen

Review  gemeente Den Haag

“De Saldobaas lessen van 125Procent zijn een inspiratie geweest voor onze eigen financieel trainers en coaches bij de gemeente Den Haag die voor doelgroepen ook lespakketten en lessen verzorgen, voor volwassenen en jongeren.”

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.