Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Initiatief: Smart met Geld

Initiatiefnemer

MEE

Omschrijving

In het programma Smart met Geld leren jongeren heel praktisch hoe ze met geld om kunnen gaan. De nadruk ligt vooral op het vergroten van bewustwording en weerbaarheid. Met als resultaat: jongeren leren verstandige financiële keuzes te maken en beter hun grenzen aan te geven. Smart met Geld bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een draaiboek bestaande uit verschillende lessen, werkboek voor de leerlingen,  docentenhandleiding een e-learning. Tijdens de lessen maakt de trainer van MEE gebruik van interactieve werkvormen en gastsprekers.

Door met gastsprekers uit het lokale netwerk (jongerenwerk, ervaringsdeskundige, woningbouwvereniging, schuldhulpverlening (maatje), bank, voedselbank) samen te werken is er sprake van veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Deze voorbeelden zijn herkenbaar voor de jongeren met als doel dat het bespreekbaar maken van problemen rondom geld makkelijker wordt en ze meer zicht krijgen welke keuzes ze zelf kunnen maken rondom geld. De gastsprekers maken het makkelijker voor de jongeren om daadwerkelijk hulp te vragen bij geldproblemen bij de lokale organisaties.    

Doelgroep

Jongeren van 15 tot 18 jaar van het VSO en praktijkonderwijs in regio Tilburg, Den Bosch, Land van Cuijk, Eindhoven en Helmond en Noord-Midden Limburg.

Website

www.smartmetgeld.nl

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.