Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Day for Change

De Day for Change Actie

Deelname aan de Day for Change actie

Tegen een kleine financiële bijdrage is deelname aan de Day for Change Actie mogelijk. Hiervoor ontvangt de school de werkboeken voor de leerlingen (digitaal of hardcopy) en een handleiding voor leerkrachten/docenten. Ook krijgt de school het microkrediet dat de leerlingen als startkapitaal kunnen gebruiken.

Lesmateriaal

In het lesmateriaal komen de thema’s wereldburgerschap, ondernemerschap en omgaan met geld aan bod. Leerlingen worden zich bewust van de waarde van geld, zowel in hun eigen leven als in het leven van anderen. Naast bewustwording ontwikkelen ze hun sociale en ondernemende vaardigheden. En ze ervaren dat zij door hun ondernemerschap en creativiteit kunnen bijdragen aan een rechtvaardigere wereld.

Werkboek

De opdrachten in het werkboek begeleiden de leerlingen bij het schrijven van een ondernemersplan dat de leerlingen vervolgens mogen pitchen. Aan de hand van deze pitch wordt met behulp van een beoordelingsformulier bepaald of het plan kredietwaardig is. Als dit zo is ondertekenen de leerlingen het leencontract, ontvangen ze het microkrediet en gaan aan de slag met hun onderneming. Voorbeelden van bedrijven zijn:
• verkoop van taarten gebakken met afgekeurd fruit
• nagels lakken in verzorgingstehuizen
• verkoop van poefs en plantenbakken gemaakt van oude autobanden
• ontbijt service voor ontbijt op bed

Feestelijke afsluiting

Uiteindelijk wordt de balans opgemaakt en is er een feestelijke afsluiting en bekendmaking van de opbrengst.

Mogelijkheden

Uiteraard staan wij altijd klaar om vragen te beantwoorden.
Wij bieden ook een uitgebreid programma met diverse gastlessen aan. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en kosten hiervoor te bespreken.

De actie kan ieder moment van het jaar gestart worden en is flexibel. De verwachte tijdsinvestering bij deelname is minimaal drie dagen. Vaak wordt er voor gekozen om de actie over een wat langere periode te spreiden (1 tot 12 weken). Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de kick-off of de afsluiting te organiseren in de Week van het Geld!

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.