Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Ik krijg nóóóóit wat!

Workshop voor ouders

Ouders ondersteunen

Wilt je vanuit jouw (vrijwilligers)werk ouders kunnen ondersteunen bij de financiële opvoeding van hun kinderen? Kom dan naar de speciale gratis train-de-trainer-bijeenkomst bij a.s.r. in Utrecht (inclusief maaltijd).

Workshop 'Ik krijg nooooit wat!'

Je leert werken met het materiaal van de workshop 'Ik krijg nooooit wat!' De Nibud-leerdoelen zijn de basis voor deze praktische workshop. De workshopleider bespreekt de thema’s aan de hand van vragen en stellingen die bij de verschillende leeftijdsgroepen horen.

Bewustwording financiële opvoeding

De indeling in leeftijden laat het verschil zien in de manier waarop bijvoorbeeld een 7-jarige en een 14-jarige met zakgeld om zouden moeten gaan. Vragen kunnen niet fout worden beantwoord. Het gaat erom dat ouders zich bewust worden van het belang van financiële opvoeding voor een toekomst zonder financiële problemen.

Hoe help je ouders bij de financiële opvoeding van hun kind? Hoe kunnen zij hun kind begeleiden van zakgeld naar zelf geld verdienen? Welke uitdagingen komen ze tegen? Wat zijn handige tips?

Inhoud workshop

In de a.s.r./Nibud-workshop 'Ik krijg nooooit wat!' bespreken we in spelvorm onderwerpen als zakgeld, keuzes maken, sparen, veilig bankieren, phishing & smishing, overzicht houden over inkomsten & uitgaven, geldezels en meer.

Deelname is kosteloos

Aanmelden kan via deze link: https://www.nibud.nl/beroepsmatig/workshop-ikkrijgnooooitwat/ 

Gastles uitbesteden?

Je kunt ook een medewerker van het Nibud de workshop laten geven of het Nibud vragen voor jouw organisatie een instructiebijeenkomst te geven. In die gevallen zijn er wel kosten aan verbonden. Neem dan contact op met Brigitte ter Laak of Anne-Mart Kuipers van het Nibud.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.