27
t/m
31 maart 2023

Cash Quiz

Bank voor de klas

In het kader van financiële educatie organiseert de Nederlandse Vereniging van Banken, in samenwerking met 17 verschillende banken vanaf de Week van het geld tot en met 11 juni 2021 een online gastlesprogramma voor het basisonderwijs.

Online gastles met de Cash Quiz

Een gastles over omgaan met geld voor jouw klas? Dat kan! 

Vanwege corona en de maatregelen is het nu niet mogelijk en verantwoord om als gastdocent fysiek voor de klas te staan. Maar gelukkig kunnen de gastlessen ook goed op afstand worden gegeven. En dat is zeker niet minder leuk! 

Een gastles Bank voor de klas start met een live online gesprek tussen de gastdocent (bankmedewerker) en de kinderen in de klas. De gastdocent vertelt de klas van alles over (verstandig) omgaan met geld. Bijvoorbeeld waarom sparen belangrijk is en over wat een bank zoal doet. De kinderen kunnen uiteraard ook al hun vragen stellen aan de gastdocent. Super leuk dus!

Vervolgens speelt de leerkracht samen met de klas de Cash Quiz, een spannend interactief spel met filmpjes op het Digibord, voor de groepen 6, 7 en 8. De kinderen spelen in teams tegen elkaar en beantwoorden vragen over (omgaan met) geld.

Kerndoelen onderwijs

Het lesprogramma sluit aan op leer en kerndoelen in het onderwijs en is gebaseerd op de leerdoelen financiële educatie van het Nibud.

Win een meet & greet met rapper Yes-R voor de hele klas! 

Door het spelen van de Cash Quiz maakt de klas kans op een meet & greet met rapper Yes-R! Hoe kan de klas dit winnen? Namelijk door mee te doen aan de Sing-a-Song Challenge van Bank voor de klas. De klas maakt een filmpje, met eigen versie van de rap ‘Spaarplan’ van Yes-R.

Ga voor meer informatie naar de website

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.