Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Cash Quiz

Bank voor de klas

In het kader van financiële educatie organiseert de Nederlandse Vereniging van Banken, in samenwerking met 21 verschillende banken, gastlessen over goed omgaan met geld voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Gastlessen worden gegeven tot en met 14 juni 2024.

Gastles Bank voor de klas met de Cash Quiz

Een gastles over omgaan met geld voor jouw klas? Dat kan! 

Tijdens een gastles Bank voor de klas is de gastdocent (een bankmedewerker) fysiek aanwezig in de klas en speelt samen met de leerlingen de Cash Quiz. De Cash Quiz is een educatief spel over omgaan met geld en wordt geprojecteerd op het digiboard. De Cash Quiz bestaat uit filmpjes en vragen over verschillende onderwerpen die met geld te maken hebben, zoals lenen, sparen en veilig bankieren. De leerlingen spelen in teams tegen elkaar en beantwoorden de vragen. Het team dat de meeste vragen goed heeft, is de winnaar.

Naast het spelen van de Cash Quiz kunnen de kinderen uiteraard ook al hun vragen over omgaan met geld stellen aan de gastdocent. Super leuk dus!

Gastlessen worden gegeven in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Kerndoelen onderwijs

Het lesprogramma sluit aan op leer en kerndoelen in het onderwijs en is gebaseerd op de leerdoelen financiële educatie van het Nibud.

Win de grote prijs! 

De klas doet door het spelen van de Cash Quiz automatisch mee met de landelijke winactie. De klas met de beste score wint ‘de grote prijs’.

Ga voor meer informatie naar de website Bank voor de klas

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.