Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Cash Quiz

Bank voor de klas

In het kader van financiële educatie organiseert de Nederlandse Vereniging van Banken, in samenwerking met 19 verschillende banken vanaf de Week van het geld tot en met 16 juni 2023 gastlessen over omgaan met geld voor het basisonderwijs.

Gastles Bank voor de klas met de Cash Quiz

Een gastles over omgaan met geld voor jouw klas? Dat kan! 

Tijdens een gastles Bank voor de klas is de gastdocent fysiek aanwezig in de klas en speelt samen met de kinderen de Cash Quiz. De Cash Quiz is een educatief spel over omgaan met geld voor groep 6, 7 en 8 en wordt geprojecteerd op het digiboard. De Cash Quiz bestaat uit 5 filmpjes met 10 vragen, over verschillende onderwerpen die met geld te maken hebben. De kinderen spelen in teams tegen elkaar en beantwoorden de vragen. Het team dat de meeste vragen goed heeft, is de winnaar.

Naast het spelen van de Cash Quiz kunnen de kinderen uiteraard ook al hun vragen over omgaan met geld, lenen en sparen stellen aan de gastdocent. Super leuk dus!

Kerndoelen onderwijs

Het lesprogramma sluit aan op leer en kerndoelen in het onderwijs en is gebaseerd op de leerdoelen financiële educatie van het Nibud.

Win de ‘grote prijs’! 

De klas doet door het spelen van de Cash Quiz automatisch mee met de landelijke winactie. De klas met de beste score wint ‘de grote prijs’.

Ga voor meer informatie naar de website Bank voor de klas

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.