Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

Digitaal lespakket met FC Utrecht

Voetbalclub schenkt samen met Zorg van de Zaak en a.s.r. aandacht aan gezonde leefstijl en financiële educatie.  

Download de lespakketten

Samen met hoofdsponsor Zorg van de Zaak zijn lessen over een gezonde leefstijl ontwikkeld. Met maatschappelijk partner a.s.r. heeft FC Utrecht zijn lessen gemaakt op het gebied van financiële educatie. Er zijn digitale lespakketten beschikbaar, waarin de spelers en trainers van FC Utrecht als rolmodel fungeren. De lessen zijn gratis te downloaden op www.fcutrechtleert.nl.

Thema's beweging en financiële educatie

Veel kinderen leren onvoldoende dat beweging goed voor ze is en hoe zij met geld om moeten gaan. Obesitas komt te vaak voor en op latere leeftijd kan het niet leren omgaan met geld voor grote problemen zorgen, zoals schulden. FC Utrecht wil graag een stimulans zijn voor alle leerlingen om een goede basis te leggen voor de toekomst.”

Digitaal lesprogramma

FC Utrecht geeft al langer al gastlessen in basisschoolklassen. “Deze gastlessen werden vorig jaar zo goed ontvangen, dat wij hebben besloten hier een vervolg aan te geven, in de vorm van een digitaal lesprogramma”, legt Bakker uit. “Dit digitale lesprogramma biedt basisscholen de gelegenheid om leerlingen kennis te geven van deze specifieke thema’s. Deze lessen sluiten aan op de leerdoelen van groep 6 van de basisschool.”

Week van het geld in Utrecht

Met ingang van 2020 nemen FC Utrecht en a.s.r. actief deel aan de Week van het geld in Utrecht. Samen met o.a. de gemeente Utrecht bieden zij het gehele jaar door gratis gastlessen aan op scholen in Utrecht. Lees hier meer: www.utrecht.nl/zorg-en-onderwijs/onderwijs/week-van-het-geld/ 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.