Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

KLASSE!KAS

Bestel hier de KLASSE!KAS

Met de KLASSE!KAS hebben leerlingen van de basisschool zelf de beschikking over een beperkt geldbedrag.

Leren omgaan met geld d.m.v. de KLASSE!KAS

Ze kunnen dit bijvoorbeeld gebruiken om hun klas in te richten, materialen te kopen, acties te ondernemen en feestjes en uitstapjes te organiseren. Hierdoor oefenen en leren kinderen verantwoord om te gaan met geld zonder dat er sprake is van een verzwaring van het lesprogramma. Alle beslissingen worden gezamenlijk door de klas genomen.

Kunnen we het wel betalen? Hoe komen we aan voldoende geld? Kunnen we sparen? Kunnen we besparen? Hebben we het ook echt nodig?
Maar ook: is het wel verantwoord om dit te doen of dat te kopen?

Klasse!kashandboek

Door het werken met de KLASSE!KAS doen kinderen ervaringen op in het omgaan met geld, in budgetteren en andere consumentenzaken. Belangrijke ervaringen die kinderen nodig hebben, nu en later. Het Klasse!kashandboek helpt de leraar om kinderen deze belangrijke ervaringen op te laten doen, zodat kinderen optimaal leren omgaan met geld. In het Klasse!kashandboek is - naast achtergrondinformatie - te lezen wat de KLASSE!KAS is en hoe ermee gestart kan worden in de groep.

Op www.levendleren.nl kun je hier gratis een digitaal klasse!kasboek downloaden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de KLASSE!KAS ? Voor meer informatie over hoe het werkt, kun je terecht bij het Bureau voor Levend Leren. Dit kan per telefoon of per e-mail:

T 0512 - 46 11 92
E info@levendleren.nl

 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.