Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

SpangaS Leergeld

Bekijk online 5 afleveringen over (leer)geld

Online terugkijken

SpangaS heeft vijf afleveringen gemaakt over geld. In de context van een spannend verhaal komen alle financiële thema's aan bod. De afleveringen van SpangaS Leergeld zijn online terug te kijken. Je kunt ze dus heel goed gebruiken als materiaal in je klas of thuis terug kijken.

Aflevering 1

De leerlingen van de onderbouw hebben geld ingezameld voor de 50e verjaardag van conciërge Aldert. Ze willen een feest organiseren en een mooi cadeau aanbieden. De inzameling is een succes en Maya wordt gekozen als penningmeester. Maar ze verliest de mobielsok waarin ze het geld bewaart. Stan uit de bovenbouw ziet een aanbieding voor een gave spelcomputer. Zijn moeder weigert hem geld te lenen. Dan vindt Stan de mobielsok van Maya.

Bekijk hier de aflevering 

Aflevering 2
 

Stan heeft een plan: hij wil gaan pokeren om het gevonden geld te verdubbelen. Maya probeert zo lang mogelijk te verzwijgen dat ze het geld kwijt is, maar natuurlijk komt de waarheid aan het licht. Stan heeft na een tip van zijn vriend Tobias een pokeradres gevonden. Tobias weet inmiddels dat Maya een mobielsok met geld kwijt is en heeft een dilemma.

Bekijk hier de aflevering

Aflevering 3

De onderbouwers komen met ideeën voor een feest dat weinig tot niets kost. Het borrelt en bruist van de creatieve oplossingen. Tobias wil dat Stan het gevonden geld aan Maya teruggeeft. Maya weet dat het geld is gevonden en verwacht het ieder moment terug van Stan. Maar die heeft zijn zinnen gezet op de spelcomputer en gaat naar de pokerplek. Daar verliest hij al het geld.

Bekijk hier de aflevering 

Aflevering 4

Stan moet opbiechten wat hij heeft gedaan. Het is duidelijk dat het feest voor een habbekrats moet worden georganiseerd. Stan is wanhopig op zoek naar mogelijkheden om het geld van zijn medeleerlingen terug te betalen. Spanningen onder leerlingen komen aan de oppervlakte, bijvoorbeeld tussen de verwende Annabella en de dwarse Charley.

Bekijk hier de aflevering

Aflevering 5

De voorbereidingen op het feest zijn in volle gang. Stan maakt samen met Avalanche hapjes klaar, het kokkerellen ligt hem wel. Alles en iedereen loopt door elkaar, Aldert (het feestvarken) weet nog van niets. Die heeft van de schoolleiding te horen gekregen dat hij mag uitslapen en is nog thuis. Met kunst en vliegwerk komt er op het Spangalis tenslotte een barbecue te staan die er zijn mag.

Bekijk hier de aflevering

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.