Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

YES! Ondernemerschaps-project

Voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs

Ondernemerschap

YES! staat voor Young Entrepreneurs in School!. YES! is een ondernemerschapsproject waarbij leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs, kennismaken met ondernemerschap. 

Eigen bedrijf opzetten

In 7 klassikale lessen zetten zij een eigen YES!-bedrijfje op en runnen dit. Ze werken daarbij met echte producten (van Fair Forward, leverancier van de wereldwinkels) en met echt geld. Het project ontstijgt daarmee het niveau van een simulatie en biedt leerlingen een zeer realistische blik op jong ondernemerschap! 

Wat biedt het YES!-project nog meer?

Met YES! oefenen leerlingen belangrijke ondernemende competenties, zoals samenwerken, beheerste risico’s durven nemen, ze leren keuzes maken en werken met de consequenties van die keuzes.

Het YES!-project is naar wens uit te breiden met begeleiding van een zakelijk begeleider of met de Junior E-scan, een online ondernemerschapsstijlentool.

Het YES!-project is prima in te zetten tijdens een projectweek, maar kan ook worden verdeeld over een langere periode van 6 weken.

Deelnemen?

Aan deelname aan het YES!-project zijn kosten verbonden van €7,50 per leerling. Meer informatie over YES! kun je vinden op de site van Jong Ondernemen (www.jongondernemen.nl) of via info@jongondernemen.nl.

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.