Week van het geld
11
t/m
15 maart 2024

European Money Quiz op Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel

donderdag, 28 maart 2019

In Nederland is het de Week van het geld en in heel Europa is het de European Money Week! Op donderdag 28 maart deden zo’n 60 Nederlandse klassen in het voortgezet onderwijs mee aan de European Money Quiz.

Brussel

De winnende klas mag in mei naar Brussel voor de internationale finale van de European Money Quiz. Eén van de deelnemers is het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel. 

Leren omgaan met geld

In Nederland maakt de Nederlandse Vereniging van Banken de European Money Quiz mogelijk, omdat banken het belangrijk vinden dan jongeren leren omgaan met geld. In de European Money Quiz wordt in 10 vragen de financiële kennis van klassen getest. De klassen spelen de quiz allemaal tegelijkertijd, via een live stream op het online onderwijsplatform Kahoot. Ook in andere Europese landen doen scholen mee, elk op een eigen tijdstip via Kahoot.

Internationale finale

De winnaars van alle nationale finales gaan in mei 2019 naar de internationale finale in Brussel. De quiz maakt deel uit van de European Money Week, een jaarlijks initiatief georganiseerd door nationale bankverenigingen, onder coördinatie van de European Banking Federation om financiële educatie in heel Europa te bevorderen.


European money quiz

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.