Week van het geld
24
t/m
28 maart 2025

Thema 2023 onthuld: Bedwing de bling

maandag, 17 oktober 2022

Op donderdag 13 oktober jl. vond de kick-off van de Week van het geld 2023 plaats. Tezamen met zo’n 80 partners en deelnemende partijen werd het thema voor de 12e editie feestelijk onthuld: Bedwing de bling!

Van 27 t/m 31 maart 2023 vindt de 12e editie van de Week van het geld plaats. Het thema ‘Bedwing de bling’ gaat over financiële verleidingen (‘bling’) waar jongeren mee te maken krijgen en hoe hiermee om te gaan. Want wat lonkt en blinkt er toch een hoop voor onze jeugd. Influencers prijzen de mooiste wannahaves aan, in games draait alles om het kopen van upgrades en vrienden showen op socials hun nieuwste sneakers.

Is verleiding dan iets nieuws?

Zeker niet. Het is zo oud als de weg naar Rome. Op de Oudhollandse tegeltjes vind je hier ook allerlei wijsheden over (‘Wie het kleine niet eert…’). Met ‘Bedwing de bling’ steken we deze tegelwijsheden in een nieuw jasje. Want het is prima om soms aan een verleiding toe te geven - geld is immers een middel om je dromen te verwezenlijken - zolang je maar weet wanneer je de bling moet bedwingen om niet in financiële problemen te komen.

Doe jij mee met Bedwing de bling?

Tijdens de 12e Week van het geld willen we jongeren leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Tijdens deze week bieden we een breed scala aan activiteiten aan om het thema onder de aandacht te brengen voor PO t/m MBO. Zo is er lesmateriaal, zijn er gastlessen, en vinden tijdens de week zelf allerlei activiteiten plaats waar je snel meer over hoort.  Laat zien dat jij met jouw klas of organisatie meedoet aan de Week van het geld! En bestel hier de ‘Bedwing de bling’-poster en/of deel onderstaande op je socials.

 

Deel deze pagina per e-mail
De link is per e-mail opgestuurd.